Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2015 18:00

Οι μαθητές σε ρόλο διαφημιστή του τουριστικού προϊόντος της Καλαμάτας…

Οι μαθητές σε ρόλο διαφημιστή του τουριστικού προϊόντος της Καλαμάτας…

ΕΝΩ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΝΟΣΕΙ ΣΟΒΑΡΑ 
Και οι μαθητές αξιοποιούνται για να προβληθεί το τουριστικό προϊόν της Καλαμάτας… Σε μια περίοδο που λείπουν από τα σχολεία εκπαιδευτικοί, που το Πολυκλαδικό κινδυνεύει να πέσει στα κεφάλια των μαθητών, που υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τη μεταφορά των μαθητών, που τα σχολεία υποθερμαίνονται επειδή δεν υπάρχουν λεφτά για πετρέλαιο, ο Δήμος Καλαμάτας προκηρύσσει διαγωνισμό δημιουργίας τηλεοπτικού σποτ από μαθητές της πόλης, με σκοπό την προσέλκυση μαθητών από άλλες περιοχές της χώρας, στο πλαίσιο των πολυήμερων εκδρομών τους…

Όπως σημειώνει ο ίδιος ο Δήμος και όπως ανέφερε η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης, δημοτική σύμβουλος Παναγιώτα Ντίντα, «προκειμένου ο Δήμος μας να καταστεί ελκυστικός προορισμός για τον μαθητικό τουρισμό, είναι χρήσιμο να εντατικοποιηθούν οι δράσεις προβολής του που στοχεύουν στην ιδιαίτερη ομάδα των μαθητών, αφού κάθε χρόνο ένα αξιόλογο μέρος της τουριστικής αγοράς ενισχύεται από τις μετακινήσεις τους κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, ιδιαίτερα τις εποχές εκτός τουριστικής αιχμής. Ένας τρόπος προσέλκυσης της συγκεκριμένης ομάδας, αποτελεί και η πρόσκληση των μαθητών του Δήμου μας προς τους συνομήλικους τους μαθητές, να επισκεφθούν την πόλη και τις κοντινές της περιοχές, προκειμένου να μοιραστούν μαζί τους τις εμπειρίες που βιώνουν, ζώντας σε μια περιοχή που είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή, με πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάζεται η διενέργεια μαθητικού διαγωνισμού δημιουργίας τηλεοπτικών σποτ, για την ανάδειξη της πόλης μας, ως τουριστικό προορισμό για τις μαθητικές εκδρομές, διάρκειας 5΄ και 30΄΄ αντίστοιχα».
Τονίζεται επίσης ότι «στόχος του διαγωνισμού είναι:
- Να ενεργοποιήσει τους μαθητές που ζουν στο Δήμο Καλαμάτας ευαισθητοποιώντας τους σε θέματα τουριστικής συνείδησης, (φιλοξενία, ευγενική υποδοχή και διευκόλυνση των εισερχόμενων μαθητών-τουριστών).
- Να γνωρίσουν καλύτερα την πόλη τους, την ιστορία της, τα μνημεία, τους πολιτιστικούς χώρους, τα μουσεία, το φυσικό πλούτο, τις εκδηλώσεις, τις δραστηριότητες, μέσω της αναζήτησης και συλλογής στοιχείων για την προβολή αυτών.
- Να δοθεί μια νέα διάσταση για την προβολή της πόλης μας μέσα από τη νεανική ματιά, τις φρέσκιες ιδέες, δίνοντάς παράλληλα και την ευκαιρία να διατυπώσουν τις προτάσεις τους για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της τουριστικής προβολής».
Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν όλοι οι μαθητές της Β Λυκείου. Η διάρκεια του διαγωνισμού είναι μέχρι τις 6 Νοέμβρη.
Η κ. Ντίντα ανακοίνωσε ότι για τη συμμετοχή των μαθητών στο διαγωνισμό έχει συναινέσει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΜΜεσσηνίας, ενώ χρειάζεται να συναινέσουν και οι κηδεμόνες των μαθητών που λάβουν μέρος. θα προβληθούν σε πανελλαδικό επίπεδο και μέσω διαδικτύου. Τα τρία  καλύτερα σποτ θα βραβευθούν με τα χρηματικά έπαθλα των 1000€ των 800€ και των  500€ αντίστοιχα και θα φιλοξενηθούν σε ειδική ενότητα στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας. Το πρώτο spot θα χρησιμοποιηθεί σε καμπάνιες του Δήμου για θέματα τουριστικής προβολής και θα διανεμηθεί σε όλα τα Λύκεια της επικράτειας».
Στ.Μ.