Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015 21:41

Πέθανε ο Χρήστος Τομαράς, ισχυρός ομογενής στο Σικάγο από τη Μεσσηνία

Πέθανε ο Χρήστος Τομαράς, ισχυρός ομογενής στο Σικάγο από τη Μεσσηνία

ΕΚΑΝΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ 
Την τελευταία του πνοή άφησε τις πρωινές ώρες ο ομογενής από το Καρτερόλι, που μεγαλούργησε στο Σικάγο, Χρήστος Τομαράς. Έγινε μεγάλος επιχειρηματίας στο Σικάγο χάρη σε μια πατέντα που εφηύρε για το ψήσιμο του ελληνικού γύρου. Είχε μεγάλη δράση στα θέματα του απόδημου ελληνισμού. Ηγήθηκε για πολλά χρόνια της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, ενώ ήταν ο ιδρυτής και μεγάλος χορηγός ιδρύματος που προσφέρει μεγάλες υποτροφίες σε νέους ομογενείς με εξαιρετικές επιδόσεις στα αμερικάνικα πανεπιστήμια…

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία, την οποία ίδρυσε ο ίδιος με τον Παναγιώτη Φωτέα και τον Χρήστο Μαλαπάνη, «θα τον θυμόμαστε για την αγάπη του στον Ελληνισμό, την επιχειρηματική του εφευρετικότητα, τη μεγάλη του επιμονή να ολοκληρώνει τα έργα που αναλαμβάνει και τη γενναιοδωρία του. Με την αποφασιστικότητα και την επιμονή του, έχτισε μια καριέρα επιτυχημένου επιχειρηματία ως ιδιοκτήτης των τροφίμων «ΚΡΟΝΟΣ» και στις  επενδύσεις «ΤΟΜΑΡΑΣ». Αφοσιωμένος στην οικογένειά του, τους φίλους και τους συνεργάτες του έκανε πολλές πράξεις καλοσύνης και καλλιέργησε το πνεύμα της φιλανθρωπίας και της βαθιάς αγάπη για όλους».
Ο Χρήστος Τομαράς γεννήθηκε στον Πειραιά το 1937, είχε όμως στενό δεσμό με το χωριό του πατέρα του, το Καρτερόλι, το οποίο και είχε βοηθήσει με χορηγίες του.