Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015 19:09

Μετά το Δημοτικό Παντοπωλείο συρρίκνωση και στο Δημοτικό Συσσίτιο

ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ 
Ότι σε ένα βαθμό έχουν αντιμετωπιστεί τα προβλήματα ακραίας φτώχιας που αντιμετωπίζουν κάτοικοι της περιοχής, θεωρεί ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι, μετά τη συρρίκνωση του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου, θα συρρικνωθεί και το Δημοτικό Συσσίτιο. Ο δήμαρχος Καλαμάτας τόνισε ότι τα προβλήματα ακραίας φτώχιας αντιμετωπίζονται πλέον, σε ένα βαθμό, από το ίδιο το κράτος, με τα μέτρα της κυβέρνησης για την αγορά τροφίμων από σούπερ μάρκετ και τη δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος…

Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή», Θόδωρος Μπρεδήμας, κάλεσε για άλλη μια φορά το δήμαρχο να παρέμβει ώστε να βρεθεί τρόπος για να παρέχεται συσσίτιο στους δικαιούχους και τα Σαββατοκύριακα.
Ωστόσο ο δήμαρχος απάντησε ότι το θέμα της προσφοράς συσσιτίου θα επανεξεταστεί τα Χριστούγεννα, επισημαίνοντας ότι αυτοί που δεν είχαν να φάνε υποστηρίζονται πλέον από την κυβέρνηση. Πρόσθεσε ωστόσο ότι υπάρχει ένα ζήτημα με τους κατάκοιτους, στους οποίους μεταφέρεται από το Δήμο φαγητό. Ο κ. Νίκας άφησε να εννοηθεί ότι αυτή η υποστήριξη θα συνεχιστεί για τη συγκεκριμένη κατηγορία.
Ο δήμαρχος τόνισε ότι είναι θετική η απόφαση της κυβέρνησης σχετικά με την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ενώ επίσης ευχαρίστησε θερμά την Πολεμική Αεροπορία και την 120 ΠΕΑ, τονίζοντας ότι είναι ευτύχημα το γεγονός ότι ανέλαβε το μαγείρεμα του φαγητού για το δημοτικό συσσίτιο.
Στ.Μ.