Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015 12:41

Μια βάρκα φάρμακα για τους πρόσφυγες αύριο στην πλατεία της Καλαμάτας

ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ
Πρωτοβουλία συλλογής φαρμάκων για τους πρόσφυγες έχουν αναλάβει οι πρόσκοποι της χώρας και σε αυτό το πλαίσιο αύριο, Σάββατο, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, οι πρόσκοποι της περιοχής, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων Τριών Τέκνων, καλούν τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθειά τους και να λάβει μέρος στην εκδήλωση «Μια βάρκα φάρμακα για τους πρόσφυγες»…

Σε εθνικό επίπεδο οι πρόσκοποι πραγματοποιούν αυτή τη δράση σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου, με σκοπό τη «συλλογή φαρμάκων για τις ανάγκες των χιλιάδων συνανθρώπων μας, που στην προσπάθειά τους να σωθούν από τις συνέπειες του πολέμου αναγκάζονται να καταφύγουν ως πρόσφυγες σε γειτονικές χώρες. Υπό τον τίτλο «Μια βάρκα φάρμακα για τους Πρόσφυγες», θα ενώσουμε πανελλαδικά την προσπάθειά μας ώστε να γεμίσουμε συμβολικά μια προσκοπική λέμβο με φάρμακα, που θα παραδοθούν στα κλιμάκια των Γιατρών του Κόσμου στα νησιά που δέχονται το μεγαλύτερο μέρος της εισροής των προσφύγων και των μεταναστών, αλλά και όπου αλλού υπάρχει ανάγκη».
Σε ό,τι αφορά τους πρόσκοπους της Καλαμάτας, σε συνεργασία με τους τρίτεκνους, θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση στην κεντρική πλατεία, το Σάββατο, από τις δέκα το πρωί έως τη μία μετά το μεσημέρι, με σκοπό τη συλλογή αναλγητικών (αναλγητικά αντιβιώσεις παιδικές εκτός της Amoxil και ενηλίκων Δερματολογικές κρέμες/αλοιφές). Παράλληλα, όπως σημειώνουν οι πρόσκοποι, «προς ενίσχυση της πανελλήνιας προσπάθειας, στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθούν προσκοπικά παιχνίδια για την ψυχαγωγία των παιδιών της πόλης».
Επιπλέον, από την Τετάρτη έχει ξεκινήσει η συλλογή φαρμάκων για τους πρόσφυγες και στις προσκοπικές εστίες της Καλαμάτας, στο 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων (Δημοσθένους και Σπετσών) και στο 6ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Καλαμάτας (Πάρκο Σιδηροδρόμων). Οι εστίες σήμερα θα είναι ανοιχτές για την υποδοχή των φαρμάκων από τις εφτά το απόγευμα μέχρι τις εννέα το βράδυ.