Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2015 01:41

Να ακυρώσουν οι εργαζόμενοι το σχεδιασμό για τον Αρμαγεδώνα που έρχεται στο ασφαλιστικό

Δημήτρης Πράττης, Γρηγόρης Καλομοίρης Δημήτρης Πράττης, Γρηγόρης Καλομοίρης

Ο ΓΡ. ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Επισκέψεις σε χώρους δουλειάς του ευρύτερου δημόσιου τομέα πραγματοποίησε την Παρασκευή το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Γρηγόρης Καλομοίρης, για να ενημερώσει τους εργαζόμενους για τον Αρμαγεδώνα, όπως είπε χαρακτηριστικά, ο οποίος έρχεται να αποτελειώσει τα όποια κεκτημένα έχουν απομείνει και ιδιαίτερα το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης…

Ο Γρηγόρης Καλομοίρης κάλεσε τους εργαζόμενους να μην επιτρέψουν να υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης, που είναι κατ’ επιταγήν των δανειστών και ζήτησε να υπάρχει παλλαϊκή συμμετοχή στην πανεργατική απεργία της 12ης Νοέμβρη.
Χθες το απόγευμα ο εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ με τον εκπρόσωπο της διοίκησης του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρη Πράττη, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου της Καλαμάτας, ενώ ακολούθως, στον ίδιο χώρο, μίλησαν σε συγκέντρωση δημοσίων υπαλλήλων.
Το πρωί ο Γρηγόρης Καλομοίρης επισκέφθηκε το Νοσοκομείο της Καλαμάτας, το 6ο Λύκειο (πρώην Πολυκλαδικό, στο οποίο υπογράμμισε ότι οι συνθήκες τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς είναι απαράδεκτες και επικίνδυνες) και υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου Καλαμάτας, όπου μίλησε με εργαζόμενους. Όπως τόνισε, διαπίστωσε ότι επικρατεί στους εργαζόμενους ένα κλίμα αγωνίας, δυσαρέσκειας, αγανάκτησης για όλα αυτά που γίνονται και ακόμη περισσότερο γι’ αυτά που έρχονται, ιδιαίτερα στο ασφαλιστικό.
Ο συνδικαλιστής ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν διαψεύδει ότι θα υιοθετήσει ορισμένες προτάσεις της Επιτροπής Σοφών, οι οποίες υπογράμμισε ότι μετατρέπουν το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης από αναδιανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό, σπρώχνοντας τους εργαζόμενους στην ιδιωτική ασφάλιση και αυτό ενώ τα προηγούμενα χρόνια ρημάχτηκαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων στο χρηματιστήριο, στα δομημένα ομόλογα, με το PSI κ.λπ.
Ο κ. Καλομοίρης τόνισε ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να επιτρέψουν να προχωρήσουν αυτοί οι σχεδιασμοί, γι’ αυτό και ζήτησε η συμμετοχή τους να είναι μαζική και αγωνιστική στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται.
Τέλος, κατήγγειλε την κυβέρνηση για την πολιτική της, σημειώνονται ότι έχει το μνημόνιο σαν Ευαγγέλιο και επίσης υποστήριξε ότι η κατάσταση θα αλλάξει υπέρ των εργαζομένων μόνο με τη διαγραφή του δημόσιου χρέους, το οποίο ανέφερε ότι είναι δυσβάσταχτο και απεχθές.
Ο Δημήτρης Πράττης, από την πλευρά του, υπογράμμισε την ανάγκη να ενδυναμωθεί ο αγώνας των εργαζομένων ενάντια στον Αρμαγεδώνα που επίσης τόνισε ότι έρχεται.
Στ.Μ.