Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015 19:12

Οι κυβόλιθοι «άλωσαν» και το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας…

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ 
Ολοκληρώνεται το έργο της κάλυψης με κυβόλιθους του κεντρικού πεζόδρομου του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων Καλαμάτας, από τη βόρεια είσοδό του μέχρι το Σιδηροδρομικό Σταθμό της Παραλίας. Το κόστος γι’ αυτή την αλλοίωση του χαρακτήρα του Πάρκου ανέρχεται σε σχεδόν 36.000 ευρώ…

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου, «προς ολοκλήρωση βαίνει το έργο «∆ηµοτικό Πάρκο Σιδηροδρόµων (Κεντρικός διάδροµος, κ.λπ.)», προϋπολογισμού μελέτης 60.000 ευρώ με το ΦΠΑ και με χρηματοδότηση από ΣΑΤΑ.
Υπενθυμίζεται ότι οι σχεδιασμένες υπαίθριες διαδρομές περιπάτου, με δαπεδόστρωση από θραυστό υλικό λατομείου (στουρνάρι), είχαν γίνει, σε πολλά σημεία τους, ακατάλληλες για χρήση από τους περιπατητές και με την παραμικρή βροχόπτωση σχηματιζόταν λάσπη.
Για τον κεντρικό διάδρομο περιπάτου, προβλέφθηκε η δαπεδόστρωση με κυβόλιθους τσιμέντου τεχνητής παλαίωσης και ολόσωμης βαφής (χρώματος terracotta), προηγηθείσας της αναγκαίας προεργασίας. Επίσης, στους περιμετρικούς διαδρόμους προγραμματίσθηκε η ανακατασκευή της υφιστάμενης δαπεδόστρωσης από στουρνάρι. Όπου ήταν αναγκαίο, διενεργήθηκε συμπλήρωση κρασπέδων από σκυρόδεμα».
Στ.Μ.