Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015 16:40

Νέα θεωρία από τη δημοτική αρχή: Πόλεμος στο αυτοκίνητο με νέα λεωφόρο στο κέντρο της πόλης…

ΑΜΦΙΔΡΟΜΗΣΗ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 
Τη γενική αναταραχή που έχει ήδη δημιουργηθεί στην περιοχή γύρω από τη Βασιλέως Γεωργίου, που αμφιδρομείται, υπογράμμισαν το μεσημέρι, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Η δημοτική αρχή όμως παρουσίασε μια… νέα θεωρία, ότι δηλαδή με τη μετατροπή της Βασιλέως Γεωργίου σε λεωφόρο θα δυσκολεύονται τα αυτοκίνητα να μπαίνουν στο κέντρο της πόλης…

Το μεσημέρι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, μια σειρά ρυθμίσεων στο τμήμα της Βασιλέως Γεωργίου, από τη Φαρών μέχρι την Αριστομένους, το οποίο αμφιδρομείται.
Οι κυριότερες ρυθμίσεις είναι η πλήρης απαγόρευση της στάθμευσης στη νότια πλευρά της νησίδας της Βασιλέως Γεωργίου, η επιβολή ελεγχόμενης στάθμευσης στα τμήματα της Βασιλέως Γεωργίου που δεν θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση, καθώς και η αντιστροφή της κατεύθυνσης της Αριστοδήμου και της Ασκληπιού, στο τμήμα από Βασιλέως Γεωργίου έως Βασιλίσσης Όλγας.
Την εισήγηση έκανε ο υπεύθυνος για το κυκλοφοριακό δημοτικός σύμβουλος, Δημήτρης Δημόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι οι ρυθμίσεις αυτές εντάσσονται στο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για τον εξοστρακισμό του αυτοκινήτου, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, από το κέντρο της πόλης.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, τόνισε ότι με τις αλλαγές της δημοτικής αρχής στη Βασιλέως Γεωργίου δημιουργήθηκαν περισσότερα προβλήματα από εκείνα που υπήρχαν και επιπλέον δαπανήθηκε ένα μεγάλο ποσό, σε περίοδο μάλιστα οικονομικής κρίσης (σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός για τις παρεμβάσεις στη Βασιλέως Γεωργίου,  την Αρτέμιδος και την Ακρίτα ανέρχονται στα 160.000 ευρώ).
Τόνισε επίσης ότι με τις αλλαγές αυτές επιβάλλεται ένα νέο χαράτσι στους κατοίκους της περιοχής, που θα πρέπει να πληρώνουν για τη στάθμευση του αυτοκινήτου τους, ύστερα από την επιβολή του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης.
Ο Μανώλης Μάκαρης υπογράμμισε ότι επιβάλλεται η δημοτική αρχή να αναθέσει τώρα την εκπόνηση ολοκληρωμένης κυκλοφοριακής μελέτης και να σταματήσει τις αποσπασματικές παρεμβάσεις. Η μείζων μειοψηφία καταψήφισε την εισήγηση.
Ο επικεφαλής της τρίτης ελάσσονος μειοψηφίας, Μιχάλης Αντωνόπουλος, επίσης εξέφρασε τη θέση ότι με τις αλλαγές αυτές ανακατεύεται η κυκλοφορία και ζήτησε να τοποθετηθεί επαρκής σήμανση ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι οδηγοί. Ο ίδιος ψήφισε λευκό.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης, σχολίασε ότι με την ελεγχόμενη στάθμευση θα δοθεί λύση στο πρόβλημα που τόνισε ότι υπάρχει με την κατάληψη των θέσεων στάθμευσης από επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της στάθμευσης ο Δημήτρης Δημόπουλος σημείωσε -απαντώντας σε παρατήρηση του Μανώλη Μάκαρη ότι μειώνονται οι θέσεις στάθμευσης- πως οι θέσεις στάθμευσης αυξάνονται με τις νέες ρυθμίσεις! Όπως διευκρίνισε όμως, στις υπάρχουσες έως σήμερα θέσεις στάθμευσης δεν λαμβάνονται υπόψιν αυτές που βρίσκονται νότια της νησίδας, διότι κανονικά εκεί η στάση και η στάθμευση απαγορεύονται. Είναι πάντως απορίας άξιον το πώς ο Δήμος Καλαμάτας έχει οριοθετήσει ο ίδιος θέσεις στάθμευσης σε μια περιοχή που, όπως ο Δημήτρης Δημόπουλος ανέφερε, η στάθμευση απαγορεύεται.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του ίδιου έργου εντάσσεται και η αμφιδρόμηση του τμήματος της οδού Ακρίτα από τη Βασιλέως Γεωργίου μέχρι τη Βασιλίσσης Όλγας, η οποία, όπως αποφασίστηκε σήμερα, θα χάσει την προτεραιότητά της έναντι της Ακρίτα.
Στ.Μ.