Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015 13:48

Μεγάλο πανό των μαθητών στην παρέλαση της Καλαμάτας

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 
Ένα μεγάλο πανό κρέμασαν μαθητές της Καλαμάτας την ώρα της παρέλασης, στην Καλαμάτα, σε πολυκατοικία επί της οδού Αριστομένους, απέναντι από τα «Ψαράκια». «Τσίπρα και Φίλη ακούστε το καλά, το ΟΧΙ το λένε οι μαθητές ακόμα μια φορά», έγραφε το πανό…

Απέναντι από την πολυκατοικία είχαν συγκεντρωθεί μαθητές που φώναζαν συνθήματα, ενώ, όπως τονίζουν οι ίδιοι, «υπήρξε θετική αποδοχή από τον κόσμο που παρακολουθούσε».
Ήταν μια πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Σχολείων Καλαμάτας, η οποία, σύμφωνα με την Επιτροπή, αποφασίστηκε «έπειτα από τις μαθητικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τις περασμένες εβδομάδες από πολλά σχολεία της πόλης, με αφορμή τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα σχολεία τους. Το πανό προπαγάνδιζε την πορεία και την μουσική διαμαρτυρία που οργανώνουν τα μαθητικά συμβούλια στις 2 Νοέμβρη, καλώντας όλους τους μαθητές να συνεχίσουν τον αγώνα τους στις 12.00 το μεσημέρι στην πλατεία 23ης Μαρτίου. Μέχρι τώρα, αποφάσεις έχουν πάρει το 5ο Γυμνάσιο, το 4ο ΕΠΑΛ, το Μουσικό, το 2ο, 4ο και 5ο Ενιαίο Λύκειο».