Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015 18:02

Θα βουτήξει στην Καλαμάτα για να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης

Σταύρος Καστρινάκης και Χάρης Βγενής (αριστερά) Σταύρος Καστρινάκης και Χάρης Βγενής (αριστερά)

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗΣ 
Το παγκόσμιο ρεκόρ στην ελεύθερη κατάδυση και στην βαθύτερη κατηγορία των εναλλασσόμενων βαρών θα επιχειρήσει να σπάσει την Κυριακή, στην Καλαμάτα, ο αθλητής και εκπαιδευτής Σταύρος Καστρινάκης. Θα προσπαθήσει να φτάσει στα 146 μέτρα, ένα μέτρο πιο βαθιά από το παγκόσμιο ρεκόρ…

Για την προσπάθειά του αυτή έδωσε το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου, μαζί με τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Χάρη Βγενή, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο Σταύρος Καστρινάκης πέρα από μεγάλος αθλητής είναι ο άνθρωπος που με τις διοργανώσεις που αναλαμβάνει έχει βάλει την Καλαμάτα στον παγκόσμιο χάρτη των καταδύσεων και ήδη η θαλάσσια περιοχή της πόλης έχει αποκτήσει τη φήμη ως μιας από τις ιδανικότερες στον κόσμο για ελεύθερες καταδύσεις.
Όπως εξήγησε ο Σταύρος Καστρινάκης, θα επιχειρήσει να καταδυθεί στα 146 μέτρα βάθος με τη βοήθεια βαρών ενώ θα επιστρέψει την επιφάνεια της θάλασσας κολυμπώντας. Η προσπάθεια του θα ελεγχθεί από κριτές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ελεύθερων Καταδύσεων, από την Αγγλία και την Πολωνία.
Ο Σταύρος Καστρινάκης τόνισε ότι με την προσπάθειά του αυτή θα ολοκληρώσει τη φετινή σαιζόν της αθλητικής και προπονητικής του δραστηριότητας, η οποία υπογράμμισε ότι ήταν εξαιρετική τόσο λόγω των διακρίσεων που είχε, καθώς κέρδισε το πανελλήνιο πρωτάθλημα όσο και λόγω των ιδανικών συνθηκών που διαβεβαίωσε ότι επικρατούν στην Καλαμάτα για τις ελεύθερες καταδύσεις.
Τέλος, ο Σταύρος Καστρινάκης ανέφερε ότι είναι απολύτως έτοιμος για την προσπάθεια της Κυριακής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Elite City Resort.
Ο Χάρης Βγενής, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στον αθλητή, σημείωσε ότι ο Σταύρος Καστρινάκης ζει πλέον στην Καλαμάτα, καθώς έχει δημιουργήσει σχολή ελεύθερων καταδύσεων, ενώ υπογράμμισε ότι είναι ο άνθρωπος στον οποίο οφείλεται κατά κύριο λόγο το γεγονός ότι η Καλαμάτα μέσα σε μια πενταετία έχει φιλοξενήσει δύο φορές το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερων Καταδύσεων, με εκατοντάδες συμμετοχές και με χιλιάδες διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία. Ο Χάρης Βγενής σημείωσε ότι ο Δήμος χαιρετίζει και στηρίζει την προσπάθεια του αθλητή και προπονητή και σε αυτό το πλαίσιο έχουν αναλάβει να τον συνδράμουν ο Αθλητικός Φορέας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.
Στ.Μ.