Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015 21:28

Και ο ΣΥΡΙΖΑ στη συγκέντρωση της Αντιφασιστικής Κίνησης για τους πρόσφυγες

φωτό Νικ. Παλαιολόγου φωτό Νικ. Παλαιολόγου

«ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΔΙΟΔΟΙ ΣΤΟ ΦΡΑΧΤΗ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ» 
Και ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας καλεί τα μέλη και τους φίλους τους να συμμετέχουν, το απόγευμα του Σαββάτου, στην συγκέντρωση της Αντιφασιστικής Κίνησης Καλαμάτας, στην κεντρική πλατεία, για να εκφραστεί η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και η αντίθεση στο φράχτη του Έβρου, ο οποίος ευθύνεται για τα παιδιά και τους μεγάλους που πνίγονται στο Αιγαίο…

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνεται σχετικά: «Ο αγώνας ενάντια στους φράχτες και τους αποκλεισμούς, ενάντια στην Ευρώπη-φρούριο, ενώνει ένα ευρύ φάσμα κινημάτων και ανθρώπων σε όλη την Ευρώπη. Και, ασφαλώς, ο αγώνας ξεκινάει από την  ίδια μας τη χώρα. Ας μην ξεχνάμε λοιπόν ότι ο πρώτος τέτοιος φράχτης φτιάχτηκε στην Ελλάδα: ξεκίνησε επί κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, ολοκληρώθηκε επί Σαμαρά  (που τον διαφήμισε ως μέγιστο επίτευγμα) και παραμένει στη θέση του και σήμερα, με αποτελέσματα ολέθρια: εκτός του ότι καταπατά βάναυσα τις διεθνείς συνθήκες που επιτάσσουν την προστασία και ασφαλή δίοδο των προσφύγων, προκειμένου να ζητήσουν άσυλο, το μόνο του αποτέλεσμα ήταν να μετατοπιστούν (και όχι να ανακοπούν, όπως διακήρυσσαν οι υποστηρικτές του) οι προσφυγικές ροές στα νησιά.
Η κυβέρνηση, ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα της οποίας είναι  η πολιτική της για το προσφυγικό-μεταναστευτικό,  οφείλει να δημιουργήσει ασφαλείς και νόμιμες διόδους, στον Έβρο και σε άλλα σημεία, στο πλαίσιο μιας πολιτικής που σέβεται τις διεθνείς συνθήκες, που  προτάσσει την αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό έναντι του μίσους και του φόβου.
Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να κινητοποιηθούν ενάντια στον φράχτη της ντροπής, για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων προσφύγων και μεταναστών. Κανένας άνθρωπος που χάνει τον ύπνο του  για τα πνιγμένα παιδιά στο Αιγαίο δεν μπορεί να αδρανεί.
Καλούμε τους πολίτες και τη νεολαία της Καλαμάτας να πάρουν μέρος  στην κινητοποίηση που οργανώνει η Αντιφασιστική Κίνηση σήμερα Σάββατο 31 Οκτωβρίου και ώρα 6.30 μ.μ., στην Κεντρική πλατεία της πόλης. Αλληλεγγύη ενάντια στους φράχτες, τον ρατσισμό και τον αποκλεισμό!».