Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2015 15:06

Πάρα πολλοί μαθητές στο μαθητικό συλλαλητήριο της Καλαμάτας

Πάρα πολλοί μαθητές στο μαθητικό συλλαλητήριο της Καλαμάτας

"ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ" 
Έκπληξη αποτέλεσε για πολλούς η μαζική συμμετοχή μαθητών της Καλαμάτας στο σημερινό συλλαλητήριο. Ήταν εκατοντάδες οι μαθητές από πολλά σχολεία της πόλης, που φώναξαν πολλές φορές ρυθμικά το σύνθημα «στο σάπιο σύστημά σας, σάπια και η παιδεία, εμείς ονειρευόμαστε μια άλλη κοινωνία»…

Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία 23ης Μάρτη. Εκεί άνοιξαν τα πανό τους, φώναξαν τα συνθήματά τους, ενώ σύντομες ομιλίες έκαναν οι μαθητές Γιώργος Σπυρόπουλος, Άλκης Κατσάς και Νίκος Κουφαλάκος. Ήταν ομιλίες που δεν περιείχαν απλά τα αιτήματα των μαθητών αλλά στο επίκεντρό τους ήταν το κάλεσμα για πάλη προκειμένου η κοινωνία να γίνει δίκαιη και όλες οι οικογένειες να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια και να καλύπτουν τις ανάγκες τους.
Ακολούθησε η μεγάλη μαθητική πορεία στο κέντρο της πόλης (οδοί 23ης Μαρτίου, Αριστομένους, Φραντζή, Σιδηροδρομικού Σταθμού, Αριστομένους). Οι μαθητές επέστρεψαν στην πλατεία 23ης Μαρτίου, όπου τόνισαν ότι οι κινητοποιήσεις τους θα έχουν συνέχεια.
Μεταξύ των συνθημάτων που είχαν οι μαθητές ήταν «Η μόρφωση δεν είναι κονσέρβα να πουλιέται, δικαίωμά μας είναι, μ’ αγώνες κατακτιέται», «Έρχονται Χριστούγεννα και η υπόσχεση του Φίλη, καθηγητές θα έρθουνε με τον Άη Βασίλη», «Ακόμα και στον Άρη βρήκανε νερό και δεν υπάρχει σάλια, μας λεν για το σχολειό», «Ρεαλισμός δεν είναι να κάτσουμε στ’ αυγά μας, είναι να παλέψουμε τα δικαιώματά μας», «Εδώ, εδώ, μ’ αγώνα ταξικό, γιατί εμείς δεν ζούμε με 400 ευρώ».
Στ.Μ.