Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015 21:59

Σε επίπεδο συγκεντρώσεων μέχρι τώρα κερδίζει ο Τζιτζικώστας

Σε επίπεδο συγκεντρώσεων μέχρι τώρα κερδίζει ο Τζιτζικώστας

ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Περισσότερο κόσμο και από τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη και από τον Άδωνι Γεωργιάδη είχε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά την ομιλία που έκανε, νωρίτερα, στην Καλαμάτα. Ωστόσο μένει και ο τέταρτος υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, που θα βρίσκεται στην Καλαμάτα τη Δευτέρα…

Πάντως φαίνεται ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας θεωρεί ως πιο επικίνδυνο αντίπαλό του στις εσωκομματικές εκλογές της άλλης Κυριακής τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, εναντίον του οποίου εξαπέλυσε επίθεση κατά την ομιλία του στο Πνευματικό Κέντρο.
«Το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ είναι και αυτό ένα σύστημα που έχει κάνει τις επιλογές του για τις εκλογές της επόμενης Κυριακής. Το βλέπουμε από τις εφημερίδες τους, το βλέπουμε από τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις τους. Το ομολόγησε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανάγκη από μια Ν.Δ. ηττοπαθή, φοβική, συμβιβασμένη με έναν προσωρινό αρχηγό που κρατάει συσπειρωμένη την παράταξη αλλά σε ένα χαμηλό ποσοστό, για να μπορεί να έχει το χρόνο ο κ. Τσίπρας να αποτελειώσει τη χώρα μας», είπε ο Απόστολος Τζιτζικώτας, αναφερόμενος στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, χωρίς βέβαια να τον κατονομάσει.

Και η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου στην Καλαμάτα, ανάμεσα στον Μίλτο Χρυσομάλλη και τον Δημήτρη Καφαντάρη, για την ομιλία του Απόστολου Τζιτζικώστα

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ανέφερε για το διακύμευμα των εκλογών ανάδειξης του νέου προέδρου του κόμματος: «Είμαστε ικανοποιημένοι από τη Ν.Δ. σήμερα; Τη μικρή, συρρικνωμένη Ν.Δ; Ή είμαστε έτοιμοι να την ξανακάνουμε μεγάλη; Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τη ρήξη και τη σύγκρουση με τους μηχανισμούς και τα συστήματα που κράτησαν τη Ν.Δ. εγκλωβισμένη μακριά από την κοινωνία; Τολμάμε να γίνουμε εμείς, η Ν.Δ., το νέο σε αυτή τη χώρα; Τολμάμε να αλλάξουμε την παράταξή μας συθέμελα; Γιατί αν αυτό θέλουμε, αν πιστεύουμε ότι η μόνη λύση για να νικήσουμε το σύστημα Τσίπρα είναι να αλλάξουμε, τότε πρέπει να αλλάξουμε στις 22 Νοεμβρίου, να αλλάξουμε τώρα. Αλλιώς πολύ φοβάμαι ότι η προσωρινή εκλογική ήττα, η πικρή γεύση που είχαμε στις τρεις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, δεν θα είναι απλά μια παρένθεση, θα είναι ενδεχομένως η οριστική ιστορική τελεία της παράταξής μας».
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ξεκίνησε την ομιλία του στο Πνευματικό Κέντρο δηλώντας υπερήφανος που βρίσκεται στον τόπο του πρώην προέδρου της Ν.Δ. και πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, για τον οποίο τόνισε ότι έδωσε νίκες στην παράταξη και προσέφερε στη χώρα. Ακολούθως ωστόσο σημείωσε ότι η Ν.Δ συρρικνώνεται όχι «απλά επειδή εμείς λέγαμε την αλήθεια και οι άλλοι τα ωραία λόγια. Ηττηθήκαμε επειδή όλα αυτά τα χρόνια, αργά αλλά σταθερά, παρεκκλίναμε της ιδεολογίας μας, γιατί δεν μπορέσαμε να αναχαιτίσουμε αποτελεσματικά τη λογική του ΠΑΣΟΚ που ηγεμόνευε σε όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης».
Σε ό,τι αφορά την πολιτική τοποθέτηση της Νέας Δημοκρατίας τόνισε, προφανώς με αφορμή τις εντυπώσεις που δημιούργησε η ανακοίνωση του ακροδεξιού Μάκη Βορίδη υπέρ της υποψηφιότητάς του, ότι «εμείς είμαστε η κεντροδεξιά της παράταξης της χώρας που πρέπει να μιλάει στον κόσμο από τη δημοκρατική δεξιά μέχρι τις παρυφές της πατριωτικής αριστεράς, έτσι ακριβώς όπως την οραματίστηκε και την ίδρυσε ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής».
Επανερχόμενος στα εσωκομματικά άφησε και νέες αιχμές κατά του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, σημειώνοντας: «Τα γεγονότα δεν περιμένουν πια. Τα προβλήματα που έχει σήμερα κάθε σπίτι, κάθε ελληνική οικογένεια που παλεύει να τα βγάλει πέρα, δεν παίρνουν αναβολή. Σε ποιους λοιπόν αναφέρονται αυτοί οι λίγοι και βολευμένοι στην παράταξή μας που μας λένε να περιμένουμε, να κάνουμε την αλλαγή αργότερα. Ποιοι νομίζουν ότι στην Ελλάδα υπάρχει σήμερα έστω και ένας Έλληνας που να έχει την πολυτέλεια του χρόνου; Η πραγματικότητα όσο δύσκολη και αν είναι, είναι μία. Χρόνο θέλουν να αγοράζουν μόνο τα συμφέροντα, όσοι βολευόνται σήμερα από μια μικρή Ν.Δ. για να μην κινδυνεύσουν οι καρέκλες τους. Γι’ αυτό και οι επιθέσεις τους όλο το προηγούμενο διάστημα, γι’ αυτό και η λάσπη τους όλες τις προηγούμενες μέρες. Όμως εμείς οι νεοδημοκράτες αυτά τα κόλπα τα ξέρουμε καλά και κλείνουμε τα αυτιά μας. Δεν περνάνε αυτά σε εμάς. Αρκετά πλήγωσαν αυτή την παράταξη, αρκετά πλήγωσαν τον κόσμο της, δεν τους ακούμε πια, κλείνουμε τα αυτιά μας και προχωράμε μπροστά».
Στ.Μ.