Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015 17:04

Μεγάλη είδηση: Το ασανσέρ στο Εργατικό Κέντρο λειτουργεί!...

ΑΛΛΑ Η ΔΕΗ ΑΚΟΜΗ ΑΠΛΗΡΩΤΗ… 
Ναι, είναι είδηση… Το ασανσέρ στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, αυτό το ολοκαίνουργιο κτήριο, επιτέλους ξαναλειτουργεί, αφού βέβαια χρειάστηκε να περάσουν πάρα πολλοί μήνες που παρέμενε κλειστό γιατί δεν υπήρχαν χρήματα για την απαραίτητη συντήρηση. Για την ακρίβεια, χρήματα υπήρχαν, όμως το καθεστώς στο Εργατικό Κέντρο είναι τόσο σύνθετο και γραφειοκρατικό, που δεν ήταν εύκολο να γίνει η εκταμίευση σύμφωνα με τον τύπο που επιβάλλει η νομοθεσία. Για τον ίδιο λόγο είναι απλήρωτη επί χρόνια και η ΔΕΗ, με αποτέλεσμα η οφειλή να ανέρχεται στις 30.000 ευρώ περίπου!...

Στο κτήριο της οδού Αριστομένους αυτή την περίοδο στεγάζονται τρεις φορείς, το ίδιο το Εργατικό Κέντρο, το Ελεγκτικό Συνέδριο και ο Δήμος Καλαμάτας. Όμως ιδιοκτήτης του κτηρίου είναι ο ΟΑΕΔ. Οι τρεις φορείς που στεγάζονται στο κτήριο πρέπει να μοιράζονται τις δαπάνες, οι οποίες όμως εκδίδονται στο όνομα του ΟΑΕΔ, ο οποίος, από την πλευρά του, καθυστερεί αδικαιολόγητα να καθορίσει το ποσοστό επιβάρυνσης κάθε φορέα που φιλοξενεί στο κτήριό του.
Αυτός είναι ο λόγος που επί χρόνια δεν έχει ρυθμιστεί το θέμα της ΔΕΗ, αυτός είναι λόγος που υπήρχε πρόβλημα και με το ασανσέρ. Ευτυχώς πάντως που πριν από 2,5 εβδομάδες επισκέφθηκε το Εργατικό Κέντρο ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, επίσκεψη που μάλλον εξανάγκασε τους υπευθύνους να πάρουν επιτέλους την απόφαση για τη συντήρηση του ασανσέρ.
Για να δούμε, πόσους μήνες ή πόσα ακόμη χρόνια θα χρειαστεί ο ΟΑΕΔ προκειμένου να ρυθμίσει το θέμα και με τη ΔΕΗ.  Ή,  για να δούμε, η ΔΕΗ θα τολμήσει να κόψει το ρεύμα στο κτήριο, όπως το κόβει σε φτωχά νοικοκυριά.
Στ.Μ.