Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015 21:50

Κεντροδεξιά Νέα Δημοκρατία με πολιτική αποτελεσματικότητα, προτείνει ο Κ. Μητσοτάκης

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Διαφορετική από τις ομιλίες των συνυποψηφίων του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, ήταν η προεκλογική εκδήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Καλαμάτα. Μίλησε στο Πνευματικό Κέντρο χωρίς κείμενο, χωρίς να στέκεται πίσω από αναλόγιο και με τρόπο πιο άμεσο προς το ακροατήριο και με λιγότερο «ξύλινο λόγο». Υποστήριξε ότι ο ίδιος μπορεί να ξανακάνει τη Νέα Δημοκρατία κόμμα που θα έχει ουσιαστική πολιτική αποτελεσματικότητα και επέμεινε ότι η Ν.Δ. πρέπει να είναι κόμμα της κεντροδεξιάς, στο οποίο θα συνυπάρχουν φυσικά οι δεξιοί με τους κεντρώους ψηφοφόρους…

Ξεκινώντας την ομιλία του απεύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στις εκλογές της Κυριακής για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Ν.Δ., υπογραμμίζοντας ότι όσο πιο μεγάλη είναι η συμμετοχή τόσο μεγαλύτερη θα είναι η νομιμοποίηση εκείνου που εκλεγεί. Αντίθετα σημείωσε ότι η μικρή συμμετοχή θα στείλει την εικόνα ότι η Ν.Δ. άνοιξε την πόρτα της στην κοινωνία αλλά εκείνη της γύρισε την πλάτη. Πρόσθεσε δε ότι δεν θα έχει δικαίωμα κάποιος να ψηφίσει στο δεύτερο γύρο, εάν δεν ψηφίσει στον πρώτο.
Πριν από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη απεύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Ν.Δ., Περικλής Μαντάς και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας. Ο πρώτος τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κερδίσει τη συμπάθεια της μεγάλης πλειοψηφίας των φίλων της Νέας Δημοκρατίας, διότι δίνει έναν προεκλογικό αγώνα με προτάσεις και υπευθυνότητα και ευχήθηκε αυτή η συμπάθεια να μετατραπεί την Κυριακή σε ψήφους. Ο Παναγιώτης Νίκας τόνισε ότι είναι τιμή του το ότι υπήρξε ένα από τα στελέχη της Ν.Δ. που υπέγραψαν υπέρ της υποψηφιότητας του Κυριάκου Μητσοτάκη, στον οποίο και ευχήθηκε να εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος, καθώς, όπως συνέχισε, είναι πολιτικός που έχει προσφέρει μετρήσιμο έργο, χωρίς ποτέ να λιγοψυχήσει απέναντι στο όποιο κόστος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε με σχετική μετριοπάθεια, αν και άφησε αιχμές για τους συνυποψηφίους του και ειδικότερα για τον Απόστολο Τζιτζικώστα σχολίασε ότι οι μεγάλες πολιτικές μάχες δίνονται στη Βουλή και όχι μόνο στην κοινωνία οπότε δεν μπορεί ο πρόεδρος του κόμματος να μην είναι βουλευτής, ενώ για τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. πρέπει να εκπροσωπεί τη χώρα επάξια στο εξωτερικό, να είναι σε θέση να μιλήσει στα αγγλικά. Σημειώνεται πάντως ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στους συνυποψηφίους του.
Ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. ανέφερε ότι η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά παρέδωσε τη χώρα σε οπωσδήποτε καλύτερη κατάσταση από αυτή που ήταν όταν την παρέλαβε. Πρόσθεσε ωστόσο ότι κάποια μέλη της κυβέρνησης δεν πίστευαν στις μεταρρυθμίσεις, λόγω του πολιτικού κόστους. Τελικά όμως, συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι μεταρρυθμίσεις δεν συνεπάγονται κόστος και αυτό τόνισε ότι το αποδεικνύει η δική του περίπτωση, όπου παρά τις μεταρρυθμίσεις που έκανε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ακόμη και τις απολύσεις, οι ψήφοι που πήρε στις εκλογές αυξήθηκαν τέσσερις φορές σε σχέση με τις ψήφους που είχε πάρει το 2012.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τους φίλους της Ν.Δ. να επιλέξουν με ποιοτικά κριτήρια τον νέο πρόεδρο του κόμματος, τονίζοντας ότι η πορεία και το έργο του δείχνουν ότι η υποψηφιότητά του είναι ποιοτική.
Σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση, ο υποψήφιος πρόεδρος υποστήριξε ότι είναι επικίνδυνη και ότι εκτός των άλλων οδηγεί τη χώρα και σε μια «θεσμική διολίσθηση» που απειλεί και την ποιότητα της δημοκρατίας. Όπως ανέφερε, υπάρχουν παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη, στις ανεξάρτητες αρχές, ότι φιμώνονται ανεξάρτητες φωνές, ότι ο τόπος κυβερνιέται με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Τέλος, αναφερόμενος στις καταγγελίες του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης, Γιάννη Πανούση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι αν αυτές είχαν γίνει σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχε δημιουργηθεί πολύ σοβαρό πολιτικό ζήτημα, καθώς προκύπτει ότι «το κράτος ήταν σε ανοιχτή γραμμή με την εγχώρια τρομοκρατία και διαπραγματευόταν μαζί της νομοθετικές ρυθμίσεις».
Στ.Μ.