«Έχει μεγάλη σημασία», ανέφερε ο Μητροπολίτης, «να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους, για όσο καιρό παραμείνουν στη χώρα, να αισθανθούν το σεβασμό μας, τη φιλοξενία μας».
Την πρωτοβουλία για το συντονισμό της προσπάθειας συλλογής και αποστολής της βοήθειας στους πρόσφυγες, έχουν οι Κώστας Αλεξίου και Γεωργία Φάσσου, που μαζί με τον Μητροπολίτη έδωσαν το μεσημέρι τη συνέντευξη Τύπου στο Επισκοπείο.
Ο Κώστας Αλεξίου παρουσίασε φωτογραφίες από τον ξεριζωμό του ελληνικού πληθυσμού από τη Σμύρνη και την εγκατάσταση αυτών των προσφύγων στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή ένα ανάλογο δράμα ζουν οι άνθρωποι της Συρίας, κάτι που πρέπει να ευαισθητοποιήσει όλους.
Η Γεωργία Φάσσου ανέφερε ότι όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες, ο καθένας ανάλογα με τις δυνατότητές του.
Μέχρι τώρα στην προσπάθεια συμμετέχουν η Μητρόπολη Μεσσηνίας, το Εργατικό Κέντρο, ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Νοσοκομειακών Γιατρών, το Κοινωνικό Ιατρείο, η Συντεχνία Αρτοποιών, ο Σύλλογος Φροντιστών Μεσσηνίας, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, το ΚΕΘΕΑ, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, η Α’ ΕΛΜΕ, ο Μορφωτικός Σύλλογος, η χορωδία της Αρμονίας, το Κέντρο Λαογραφικών Μελετών Καλαμάτας, ο Αθλητικός Όμιλος Ακρίτας, ο Μεσσηνιακός Γυμναστικός Σύλλογος, η Γενική Ταχυδρομική, η Μεταφορική Καλλιντέρης και ο εθελοντική οργάνωση Γαία της Δυτικής Μάνης.
Στ.Μ.