Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015 14:26

Μόλις κατατέθηκε η υποψηφιότητα της Καλαμάτας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 
Λίγο μετά τις δύο μετά το μεσημέρι κατετέθηκε ο φάκελος της υποψηφιότητας της Καλαμάτας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, το 2021, από τον Εκτελεστικό Διευθυντή του KALAMATA:21, Έκτορα Τσατσούλη. Νωρίτερα είχαν καταθέσει την υποψηφιότητά τους δύο άλλες πόλεις της χώρας, ενώ εκτιμάται ότι μέχρι τη Δευτέρα οι υποψηφιότητες θα φτάσουν τις 14…

Η κατάθεση του φακέλου υποψηφιότητας έγινε στην αυτοτελή Διεύθυνση Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων του υπουργείου Πολιτισμού.
Χθες το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, την εισήγηση για τον προϋπολογισμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, που φτάνει τα 21.000.000 ευρώ, τα οργανωτικά και τις υποδομές. Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας απείχε από τη ψηφοφορία, εκτός του δημοτικού συμβούλου Παναγιώτη Αλούπη, που υπερψήφισε. Η μείζων μειοψηφία ζήτησε τη συγκρότηση επιτροπής που θα παρακολουθεί, ελέγχει και υποστηρίζει τα θέματα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, δεδομένου ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αποκλείεται από το όργανο διοίκησης που θα δημιουργηθεί για την υλοποίηση του προγράμματος, ωστόσο η πρότασή της απορρίφθηκε από το δήμαρχο.
Η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ, καταψήφισε και μάλιστα κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποχωρήσει άμεσα από τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, διότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα που δεν αφορά τον πολιτισμό αλλά τα συμφέροντα των μάνατζερ, των ατζέντηδων, των ιδιωτών.
Στ.Μ.