Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015 16:30

Ώρα για απόλαυση της φύσης…

Δημήτρης Τσίχλης και Δήμητρα Κοτταρίδη Δημήτρης Τσίχλης και Δήμητρα Κοτταρίδη

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟΝ ΑΡΙ ΣΤΟ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ 
Καλός αναμένεται ότι θα είναι ο καιρός την Κυριακή… Μην χάσετε λοιπόν την ευκαιρία για μια θαυμάσια βόλτα στη φύση, με βαρκάδα στον ποταμό Άρι, με περίπατο στην περιοχή, με ιππασία, με ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο των Ακοβιτίκων, με χορούς, κεράσματα και άλλα πολλά. Είναι η εκδήλωση που διοργανώνει ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος δυτικής Παραλίας-Ασπροχώματος «Ο Ποσειδών», σε συνεργασία με το Δήμο…

Κάλεσμα στον κόσμο να προσέλθει στην εκδήλωση και να γνωρίσει αυτό το εκπληκτικό μέρος που βρίσκεται στα όρια της πόλης της Καλαμάτας, απεύθυναν το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο Δημαρχείο, ο πρόεδρος και η γραμματέας του Συλλόγου, Δημήτρης Τσίχλης και Δήμητρα Κοτταρίδη αντίστοιχα.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 10:30 το πρωί και όπως σημείωσε ο κ. Τσίχλης θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων βαρκάδα με κανό και ποδήλατα θαλάσσης, ιππική επίδειξη και βόλτα με άμαξα, παραποτάμιο αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων, επίδειξη καλαθοπλεκτικής με τα καλάμια του ποταμού, προβολή της πανίδας και της ιστορίας του ποταμού μέσω έκθεσης φωτογραφίας, σκυταλοδρομίες στη γέφυρα του ποταμού Άρι με παιδιά, μπουφέ με γλυκίσματα και αναψυκτικά, παραδοσιακούς χορούς από τον τοπικό Σύλλογο.
Ο κ. Τσίχλης τόνισε ότι σκοπός είναι να γνωρίσουν οι κάτοικοι της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής αυτή την περιοχή που είναι πανέμορφη, έχει μεγάλη αξία και από άποψη βιοποικιλότητας, ενώ ο Άρις είναι από τα λίγα ποτάμια που προσφέρονται για βαρκάδα και κωπηλασία. Πρόσθεσε δε ότι ήδη η Ομοσπονδία Κωπηλασίας έχει εκφράσει εγγράφως το ενδιαφέρον της για την αξιοποίηση του ποταμού για δραστηριότητες.
Στις ομορφιές και την αξία του Άρι αναφέρθηκε και η κ. Κοτταρίδη.
Στ.Μ.