Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2015 13:47

Παλιά η χειροβομβίδα που βρέθηκε στο Πάρκο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις

ΘΑ ΕΡΕΥΝΗΘΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ 
Πυροτεχνουργός από την Πολεμική Αεροπορία αναμένεται στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, προκειμένου να πάρει τη χειροβομβίδα που βρέθηκε το πρωί και να προχωρήσει στην ελεγχόμενη πυροδότησή της, σε ασφαλή στρατιωτική θέση. Πάντως, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η χειροβομβίδα φαίνεται να είναι παλιά, ενδεχομένως και από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ίσως και από την Μάχη της Καλαμάτας, που έλαβε χώρα στο λιμάνι, τον Απρίλη του 1941…

Το σημείο επισκέφθηκε νωρίτερα και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, προκειμένου να δει το εύρημα από κοντά αλλά και για να δώσει οδηγίες ώστε προσωπικό του Δήμου να διενεργήσει έναν κάπως επιστάμενο έλεγχο στο Πάρκο για την ανεύρεση τυχόν και άλλων επικίνδυνων τέτοιων αντικειμένων. Μάλιστα, όπως ανέφεραν άνθρωποι που έχουν δουλέψει στο Πάρκο, την εποχή που κατασκευαζόταν, στην περιοχή και ιδιαίτερα γύρω από τις σιδηροδρομικές γραμμές, είχαν βρεθεί σφαίρες, πιθανότατα από την περίοδο του Πολέμου.
Επίσης ο δήμαρχος εξέφρασε την ανακούφισή του για το γεγονός ότι δεν σημειώθηκε κάτι άσχημο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Ευτυχώς, ο Θεός φύλαξε τους εργαζόμενους που βρήκαν τη χειροβομβίδα και δεν συνέβη κάτι. Φαίνεται ότι είναι παλιά, από τον πόλεμο. Εμείς θα κάνουμε μια έρευνα στο πάρκο,  ενώ περιμένουμε το Στρατό να την πάρει. Όλα καλά».
Σημειώνεται ότι η χειροβομβίδα βρέθηκε από εργάτρια του Δήμου, στο πλαίσιο εργασιών στις σιδηροδρομικές γραμμές, για τον καθαρισμό από τη βλάστηση. Ήταν χωμένη μέσα σε φύλλα και, όπως είπε εργαζόμενος στο Πάρκο, πιθανότατα η χειροβομβίδα να ήταν σε πιο πάνω σημείο και να παρασύρθηκε από τα νερά, όταν σχηματίζεται ρυάκι ανάμεσα στις γραμμές, κατά τη διάρκεια των καταιγίδων. Η εργάτρια δεν κατάλαβε τι ήταν αυτό το αντικείμενο και άρχισε να την περιεργάζεται, όταν το είδαν όμως οι συνάδελφοί της φοβήθηκαν, της εξήγησαν περί τίνος πρόκειται και το τοποθέτησαν στη βάση του μνημείου για τους συμμάχους που πολέμησαν στη Μάχη της Καλαμάτας.
Στ.Μ.

Η χειροβομβίδα στο μνημείο των συμμάχων που πολέμησαν στη Μάχη της Καλαμάτας

Ο δήμαρχος στο Πάρκο, κοιτάει τη χειροβομβίδα

Αποκλεισμένη η περιοχή γύρω από το σημείο όπου είναι η χειροβομβίδα

\