Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015 16:10

Κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι υπάλληλοι του Δήμου Καλαμάτας

ΣΥΝΟΛΙΚΑ 46 
Υπάλληλοι που με το νόμο του Καλλικράτη μετατάχθηκαν στο Δήμο Καλαμάτας, 46 συνολικά, κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι και να αφήσουν ακάλυπτες υποχρεώσεις τους ακόμη και βιοποριστικές ανάγκες τους. Ο λόγος φαίνεται ότι είναι ότι ο Δήμος Καλαμάτας καθυστέρησε να ασχοληθεί με την υπόθεσή τους…

Πρόκειται για υπαλλήλους της Πολεοδομίας, του πρώην ΚΕΠ, της Πρόνοιας, δηλαδή Υπηρεσιών που με τον Καλλικράτη μεταφέρθηκαν στο Δήμο, καθώς και για υπαλλήλους που μετατάχθηκαν στο Δήμο με δική τους επιλογή. Η δαπάνη μισθοδοσίας των συγκεκριμένων 46 υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2015 βάραινε την Περιφέρεια Πελοποννήσου όμως στο εξής βαραίνει το Δήμο Καλαμάτας. Ωστόσο ο Δήμος έχει καθυστερήσει να ελέγξει τα χαρτιά τους με αποτέλεσμα να τα στείλει καθυστερημένα για έλεγχο και στην αρμόδια υπηρεσία του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με κίνδυνο να μην μπορέσουν να πληρωθούν στο τέλος του μήνα και να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.
Η ανησυχία των συγκεκριμένων υπαλλήλων είναι έντονη, προσδοκούν ωστόσο ότι τελικά η υπόθεσή τους θα προωθηθεί με την αναγκαία ταχύτητα ώστε να πληρωθούν εγκαίρως.
Στ.Μ.