Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2015 13:28

Ουρές στις κάλπες της Καλαμάτας για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας

Ουρές στις κάλπες της Καλαμάτας για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 
Με κάποια ταλαιπωρία, λόγω των καθυστερήσεων μέχρι να φτάσουν οι ψηφοφόροι στην κάλπη, διεξάγονται στην Καλαμάτα οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Ωστόσο, στο κόμμα υπάρχει ικανοποίηση καθώς η καθυστέρηση οφείλεται και στη θετική ανταπόκριση των μελών και φίλων της Νέας Δημοκρατίας σε αυτή τη διαδικασία. Η προσδοκία είναι ότι θα ξεπεραστεί ο στόχος των 5.000 ανθρώπων που θα προσέλθουν στις κάλπες της Μεσσηνίας…

Το πρόβλημα της καθυστέρησης οφείλεται κυρίως στο ότι δεν έχει οργανωθεί και με τον καλύτερο τρόπο η διαδικασία της συμπλήρωσης των αιτήσεων συμμετοχής στην ψηφοφορία και της καταγραφής στους καταλόγους.

Στο εκλογικό τμήμα της Καλαμάτας, στο αμφιθέατρο "αλέξανδρος Κουμουνδούρος" του Διοικητηρίου, καθώς και στο ΚΕΠ, συναντήσαμε τον πρόεδρο της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Περικλή Μαντά, ο οποίος δήλωσε στην Kalamata Journal: «Πάμε πολύ καλά. Έχουμε ξεκινήσει από τις επτά το πρωί. Όλα τα συστήματα δούλεψαν κανονικά. Σε όλο το Νομό η τελευταία κάλπη άνοιξε το αργότερο μέχρι τις 7:15. Υπάρχει προσέλευση αρκετή και πιστεύω θα ξεπεράσουμε τους στόχους που έχουμε ανά νομό. Θεωρώ ότι θα ξεπεράσουμε τους 5.000 χιλιάδες που ήταν ένας βασικός μας στόχος στη Μεσσηνία και σε πανελλαδικό επίπεδο τους 300.000 ψηφοφόρους».

Σε ό,τι αφορά την καθυστέρηση μέχρι να φτάσουν οι ψηφοφόροι στην κάλπη ο κ. Μαντάς μας είπε: «Είναι η διαδικασία δύσκολη. Υπάρχει η συμπλήρωση των αιτήσεων, η ανεύρεση στο σύστημα. Τα παιδιά δίνουν όλο τους τον εαυτό, έχουμε πολλούς εθελοντές που βοηθούν και τους ευχαριστώ, γιατί είναι πραγματικά δεκάδες σε όλο το νομό τα παιδιά που έχουν μπει ανιδιοτελώς και αφιλοκερδώς σε αυτή τη διαδικασία».

Για το τι σηματοδοτεί η σημερινή διαδικασία ο κ. Μαντάς τόνισε: «Η σημερινή συμμετοχή του κόσμου δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία είναι όρθια, είναι δυνατή, είναι παρούσα, σε πείσμα όλων αυτών που έλεγαν όλο το τελευταίο διάστημα ότι δεν θα συμμετάσχει ο κόσμος, ότι έχει πικραθεί, ότι έχει πληγωθεί η παράταξη. Προφανώς χρειάζεται όσο το δυνατόν μεγαλύτερη νομιμοποίηση ο νέος πρόεδρος για να μπορέσει να σηκώσει το βάρος και της αντιπολίτευσης αλλά πάνω απ’ όλα αυτή η διαδικασία δεν είναι μια εσωτερική διαδικασία της Νέας Δημοκρατίας αλλά μια εθνική υπόθεση. Και αυτό νομίζω ότι ο κόσμος το έχει συνειδητοποιήσει».

Τέλος, ερωτηθείς εάν το θέμα της εκλογής προέδρου της Ν.Δ. είναι καλό να κλείσει απόψε ο κ. Μαντάς τόνισε: «Αν υπάρξουν οι συνθήκες προφανώς το καλύτερο θα ήταν να εκλεγεί απόψε ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας».
Στ.Μ.