Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015 18:29

Να μείνει ή να φύγει η Σχολή Χορού από το Ζουμπούλειο;

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΦΑΡΙΣ 
Δεν υπάρχει ακόμη απόφαση για τη μεταφορά της Σχολής Χορού της Φάρις από το εκπληκτικό νεοκλασικό κτήριο Ζουμπούλειο στο Μέγαρο Χορού. Τέτοια απόφαση θα ληφθεί μόνο εάν εξακριβωθεί ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις, που ορίζονται και από τη νομοθεσία, για τη στέγαση της Σχολής Χορού στο Μέγαρο. Αυτό απάντησε ο πρόεδρος της Φάρις, Θανάσης Ηλιόπουλος, σε σχετική…

…ερώτηση του εκπροσώπου της μείζονος μειοψηφίας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις, Τάσου Πολυχρονόπουλου.
Ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας ανέφερε ότι πράγματι ο παλιός σχεδιασμός προέβλεπε τη μεταφορά της Σχολής Χορού στο Μέγαρο Χορού και ειδικότερα στο υπόγειο. Πρόσθεσε όμως το υπόγειο είναι γιαπί, καθώς τα έργα για τη διαρρύθμιση και τον εξοπλισμό του αφαιρέθηκαν από την εργολαβία προκειμένου να πέσει ο προϋπολογισμός. Ως εκ τούτου, τόνισε, δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη μεταφορά της Σχολής Χορού στο Μέγαρο.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Φάρις, Θανάσης Ηλιόπουλος, σημείωσε ότι η σκέψη της δημοτικής αρχής είναι να μεταφερθεί η Σχολή Χορού στο Στούντιο του Μεγάρου Χορού, το οποίο βρίσκεται στο ισόγειο, δίπλα στην αίθουσα των παραστάσεων. Για το σκοπό αυτό, συνέχισε, ανατέθηκε στην καλλιτεχνική διευθύντρια της Σχολής Χορού, Κατερίνα Κασιούμη, να πραγματοποιήσει αυτοψία και να απαντήσει εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις που ορίζει η νομοθεσία για να λειτουργήσει στο Στούντιο η Σχολή Χορού. Πρόσθεσε ο Θανάσης Ηλιόπουλος ότι εάν δεν υπάρχει πρόβλημα με τη νομοθεσία τότε θα εξεταστεί το πόσο θα κοστίσει η δημιουργία των νέων εγκαταστάσεων αλλά και το εάν θα είναι εφικτό να αποσύρονται οι εγκαταστάσεις της Σχολής από το Στούντιο προκειμένου να πραγματοποιούνται τον Ιούλιο οι παραστάσεις του Φεστιβάλ Χορού. Εάν όλα αυτά είναι δυνατά, τότε θα ληφθεί και η απόφαση για τη μεταφορά ή όχι της Σχολής Χορού από το Ζουμπούλειο στο Μέγαρο Χορού.
Επίσης, από την πλευρά του Τάσου Πολυχρονόπουλου αλλά και του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Συμμαχίας, Μιχάλη Αντωνόπουλου, εκφράστηκαν προβληματισμοί για την πρόθεση της δημοτικής αρχής να παραχωρήσει το Ζουμπούλειο στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι υπερβολή να παραχωρηθεί ένα τόσο μεγάλο και σημαντικό κτήριο, δεδομένου ότι ο Δήμος έχει τη δυνατότητα να παραχωρήσει άλλο χώρο. Από την πλευρά του ο Θανάσης Ηλιόπουλος υπογράμμισε ότι είναι εξαιρετικής σημασίας για την πόλη να προσελκύει τόσο σημαντικά ερευνητικά ιδρύματα όσο ο «Δημόκριτος».
Στ.Μ.