Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015 17:10

Προληπτικά μέτρα συστήνει ο Μορέας για την κίνηση στον αυτοκινητόδρομο κατά την κακοκαιρία

ΦΤΑΝΟΥΝ  ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ 
Αντιολισθητικές αλυσίδες και αρκετό καύσιμο στο ρεζερβουάρ, συστήνει ο Μορέας να έχουν οι οδηγοί που θα μπουν στον αυτοκινητόδρομο την περίοδο της κακοκαιρίας, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν οι ίδιοι αλλά και να μην προκαλέσουν προβλήματα στην κίνηση των υπόλοιπων οδηγών…

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο Μορέας, παραχωρησιούχος του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας, σημειώνει: «Εν όψει των χιονοπτώσεων, που αναμένονται στην Πελοπόννησο και σε άλλες περιοχές από το απόγευμα της Τετάρτης 30 Δεκεμβρίου και μετά, συνιστούμε στους οδηγούς που πρόκειται να ταξιδέψουν στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας τα ακόλουθα προληπτικά μέτρα:
·         Συμβουλευθείτε το δελτίο πρόγνωσης καιρού, ώστε να αποφύγετε την αιχμή των καιρικών φαινομένων. Κινηθείτε μόνο εφόσον είναι απολύτως απαραίτητο.
·         Έχετε πάντα μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες και βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς να τις τοποθετείτε.
·         Φροντίστε να έχετε επαρκή ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ του οχήματός σας.
·         Προσαρμόστε τον τρόπο οδήγησης και την ταχύτητά σας στις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.
·         Κρατάτε απόσταση ασφαλείας από τα εκχιονιστικά και μην τα προσπερνάτε – αφήστε τα να κινηθούν μπροστά σας και να απομακρύνουν το χιόνι, για την ασφάλειά σας.
·         Αν σε περίπτωση ανάγκης χρειαστεί να σταματήσετε στον αυτοκινητόδρομο, σταματήστε μόνο δεξιά. Η αριστερή λωρίδα πρέπει να παραμένει πάντα ανοιχτή ώστε να διέρχονται τα εκχιονιστικά.
·         Ακολουθείτε τις οδηγίες της Τροχαίας.
·         Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης καλέστε στο 1025 ή στο 2710-562.000».