Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2016 21:10

Καλαμάτα-Μεσσήνη από το "πιλοτήριο" του μηχανοδηγού Μανώλη Μελέτη…

Στη γέφυρα του Πάμισου Στη γέφυρα του Πάμισου

ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΟΝΙΜΑ ΤΡΕΝΟ 
Χαλκίδα, Λιανοκλάδι, Θεσσαλονίκη… Ο Μανώλης Μελέτης οδηγεί το τρένο σε αυτές τις πόλεις εδώ και χρόνια, με αφετηρία την Αθήνα. Τις τελευταίες ημέρες όμως έχει έρθει στην περιοχή μας και είναι μηχανοδηγός στα δρομολόγια του σιδηρόδρομου Καλαμάτα-Μεσσήνη. Σήμερα μας επέτρεψε να μπούμε στο «πιλοτήριό» του και να απολαύσουμε από εκεί τη διαδρομή…

Εκεί, δίπλα στον μηχανοδηγό, επάνω από διάφορους λεβιέδες, διακόπτες, δείκτες και κουμπιά, νοιώσαμε σαν συγκυβερνήτες της αυτοκινητάμαξας ΜΑΝ, αυτού του σιδερένιου γίγαντα που 15 ημέρες τώρα πηγαινοέρχεται από την Καλαμάτα στη Μεσσήνη, παρέχοντας μια εναλλακτική επιλογή μετακίνησης, πιο οικονομικής, οικολογικής και οπωσδήποτε όμορφης.
Βέβαια, καταλάβαμε και πόσο προσεκτικός και υπεύθυνος πρέπει να είναι ο μηχανοδηγός, αφού πλέον οι οδηγοί έχουν παύσει να σταματούν στις διαβάσεις και το ατύχημα μπορεί εύκολα να συμβεί.

Όμως πεισθήκαμε ακόμη περισσότερο για την αναγκαιότητα της μόνιμης επαναλειτουργίας του τρένου. Περάσαμε έξω από το αεροδρόμιο και αναλογιστήκαμε αν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο ολόκληρο σιδηροδρομική γραμμή απέναντι από την πύλη διεθνούς αεροδρομίου που να μην λειτουργεί; Φτάσαμε στη Μεσσήνη και διερωτηθήκαμε εάν οι κάτοικοι της πόλης αλλά και της γύρω περιοχής θα συνέχιζαν να πηγαίνουν με το αυτοκίνητο στην Καλαμάτα για τους γιατρούς, τα ψώνια ή βόλτα τους, αντί να πάρουν το τρένο που τους κατεβάζει στο κέντρο της πρωτεύουσας; Το τρένο έκανε να μας πάει στη Μεσσήνη, σε ώρα κίνησης, περίπου 20 λεπτά. Και αν είχαν κλείσει οι παράνομες διαβάσεις και φυλάσσονταν οι νόμιμες, τότε θα έκανε λιγότερο από 10 λεπτά.
Τι άλλο χρειάζεται να σκεφθούμε προκειμένου όλοι οι Καλαματιανοί, οι Νησιώτες, οι Μεσσήνιοι να διεκδικήσουμε δυναμικά τη μόνιμη επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στην περιοχή μας;
Στ.Μ.