Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016 03:07

Απεργούμε για την κοινωνική ασφάλιση με απόφαση όλων των δημοσιογραφικών ενώσεων

Απεργούμε για την κοινωνική ασφάλιση με απόφαση όλων των δημοσιογραφικών ενώσεων

ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ
Η Kalamata Journal συμμετέχει με πλήρη συναίσθηση στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει όλες οι δημοσιογραφικές ενώσεις της χώρας, για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης αλλά και των κορυφαίων ζητημάτων του κλάδου, που είναι η διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και της αυτοτέλειάς του και η διασφάλιση του αγγελιόσημου. Η απεργία ξεκίνησε στις έξι το πρωί της Πέμπτης και θα λήξει στις έξι το πρωί της Παρασκευής…

Όπως σημειώνει η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων, «η απεργία, από τις 06.00 της Πέμπτης 28/1 έως τις 06.00 της Παρασκευής 29/1, κηρύσσεται σε όλα τα έντυπα (εφημερίδες και περιοδικά), την ΕΡΤ και τα άλλα ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά ΜΜΕ της χώρας, καθώς και στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας και τα γραφεία Τύπου.
Οι δημοσιογράφοι απεργούμε απαιτώντας:
* Τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.
* Τη διασφάλιση του Αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.
Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ:
* Διεκδικούμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας Κοινωνική Ασφάλιση (κύριες και επικουρικές συντάξεις), Πρόνοια, Υγεία (ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική περίθαλψη), με βάση τις σύγχρονες αληθινές κοινωνικές ανάγκες.
* Καλούμε τον Κλάδο σε αγωνιστική ετοιμότητα με παράλληλη διασφάλιση και περιφρούρηση των όποιας μορφής κινητοποιήσεων, συνεχή ενημέρωση των εργαζομένων του Κλάδου, και διασφάλιση της ενημέρωσης του συνόλου του λαού».