Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2016 01:24

Κατάληψη στα γραφεία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν οι δικηγόροι της Καλαμάτας

Από την προηγούμενη συνέλευση των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της περιοχής στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Από την προηγούμενη συνέλευση των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της περιοχής στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου

ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Νέα συμβολική κατάληψη στα δικαστήρια της Καλαμάτας, αποφάσισε για την Τετάρτη ο Δικηγορικός Σύλλογος, ο οποίος επίσης καλεί σε νέα συνέλευση τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς του Νομού, καθώς και τους αγρότες, την Παρασκευή, ώστε να λάβουν αποφάσεις για την κλιμάκωση του αγώνα τους για το ασφαλιστικό. Προτείνει δε από τώρα την Παρασκευή, μετά τη συνέλευση, να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο και συμβολική κατάληψη στα γραφεία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμάτα ώστε να πεισθούν να μην ψηφίσουν το νέο ασφαλιστικό, το οποίο ο Δικηγορικός Σύλλογος χαρακτηρίζει «δημευτικό»…

Η συνέλευση της Παρασκευής θα γίνει στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, στις δέκα το πρωί και θα ακολουθήσουν η πορεία προς την κεντρική πλατεία και η συμβολική κατάληψη των γραφείων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. 
Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας σε απόφασή του ανακοινώνει και τονίζει τα εξής: «Οι δικηγόροι της Καλαμάτας εκφράζουμε, για άλλη μία φορά, δημόσια, την αντίθεσή μας στη πρόταση νόμου της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.
Η Κυβέρνηση με τη πρότασή της αυτή εξοντώνει και ουσιαστικά αφανίζει, όχι μόνο τους δικηγόρους, αλλά και τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες.
Οι προτάσεις εξόντωσης της Κυβέρνησης μπορούν και πρέπει να πέσουν στο κενό.
Οι επιστήμονες - ελεύθεροι επαγγελματίες και ειδικότερα οι δικηγόροι διατυπώσαμε εξ´ αρχής δημόσια τη θέση ότι το επίμαχο προσχέδιο δεν συνιστά μια πραγματική και αξιόπιστη πρόταση μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος.
Με επιχειρήματα και αριθμούς καταδείξαμε ότι το προτεινόμενο σύστημα είναι ατελές και ανορθολογικό. Είναι δημευτικό του εισοδήματος. Είναι μη βιώσιμο. Δεν είναι συζητήσιμο.
Τα ψίχουλα που αορίστως εξαγγέλλεται ότι θα δοθούν στους νέους για την ελάφρυνση της εισφοροδοτικής τους επιβάρυνσης δεν είναι ικανά να διασπάσουν την ενότητα του κλάδου μας. Να προκαλέσουν αντιδράσεις κοινωνικού αυτοματισμού.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας ζητά την απόσυρση του προσχεδίου και την έναρξη ουσιαστικής συζήτησης, με στοιχεία και τεκμηριωμένες προτάσεις. Με επίγνωση της κοινωνικοοικονομικής πραγματικότητας και των προκλήσεών της.
Για το λόγο αυτό καλούμε, για άλλη μια φορά, σε κοινή συνάντηση τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς του Νομού μας, τους αυτοαπασχολούμενους αλλά και τους αγρότες στο αμφιθέατρο «Αλ. Κουμουνδούρου» τη Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 10:00, για να διατρανώσουμε για άλλη μια φορά την απόφασή μας ότι συνεχίζουμε τον αγώνα δυναμικά και αποφασιστικά. Για τη ζωή μας. Για την αξιοπρέπειά μας.
Ακολούθως, να διαδηλώσουμε στη Καλαμάτα και να πραγματοποιηθεί συμβολική κατάληψη των γραφείων των κυβερνητικών βουλευτών, οι οποίοι πρέπει επιτέλους να πεισθούν να μην ψηφίσουν το συγκεκριμένο νομοθέτημα. Επίσης για να συναποφασισθούν και άλλες κοινές δράσεις και τρόποι κλιμάκωσης του αγώνα.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας καλεί τους δικηγόρους, συμβολαιογράφους και δικαστικούς επιμελητές σε συμβολική κατάληψη του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016 από ώρα 8:30 έως 12:00».
Στ.Μ.