Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2016 22:06

Η δημοτική αρχή Καλαμάτας επιθυμεί τεχνογνωσία από τη Γερμανία για... αναπλάσεις

Η ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ 
Και εκεί που πολλοί νόμιζαν ότι ο Δήμος Καλαμάτας έχει πάρει το μάστερ στις αναπλάσεις, η ίδια η δημοτική αρχή παραδέχεται ότι υπάρχουν και άλλα περιθώρια βελτίωσής της στο συγκεκριμένο τομέα!... Έτσι, ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, πρότεινε στους εκπροσώπους της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, που τον επισκέφθηκαν σήμερα, συνεργασία σε διάφορους τομείς, ανάμεσα στους οποίους είναι η μεταφορά τεχνογνωσίας από τη Γερμανία για τις αναπλάσεις…

Ειδικότερα, το δήμαρχο Καλαμάτας επισκέφθηκαν σήμερα ο συντονιστής της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, δήμαρχος του Γερμανικού Steinach im Kinzigtal, Frank Edelmann, κατ’ εντολήν του υφυπουργού Hans-JoachimFuchtel, καθώς και τα στελέχη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης Χρήστος Λαζαρίδης, Barbara Baumbach και Σοφία Ελευθερίου.
Όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου, «ο F. Edelmann, γνώριμος του Π. Νίκα από το παρελθόν καθώς η σύζυγος του Γερμανού Δημάρχου κατάγεται από την Καλαμάτα, ενημέρωσε το Δήμαρχο Καλαμάτας για τα αποτελέσματα της 5ης Συνδιάσκεψης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε πέρυσι το Νοέμβριο στο Βερολίνο, τα οποία περιγράφουν το πλαίσιο πιθανής συνεργασίας. Ανέφερε ακόμη ότι η επόμενη Συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην Πελοπόννησο και προσκάλεσε στις εργασίες της το Δήμαρχο Καλαμάτας, που αποδέχθηκε την πρόσκληση και ανέφερε ότι θα μετάσχει αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαμάτας.
Ακολούθησε μακρά συζήτηση επί πιθανών πεδίων συνεργασίας, ένα εκ των οποίων – για παράδειγμα - είναι η επαγγελματική κατάρτιση Ελλήνων στη Γερμανία, ώστε να γυρίσουν στην Ελλάδα και να εξασκήσουν τις δεξιότητες που απέκτησαν, ενώ αναφέρθηκαν και άλλες σχετικές δυνατότητες.
Ο Π. Νίκας έθεσε ζητήματα ενδιαφέροντος του Δήμου Καλαμάτας, όπως - ενδεικτικά - η βελτίωση της λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών, η μεταφορά τεχνογνωσίας σε θέματα αναπλάσεων, κατασκευής πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων, ζητήματα συνδρομής προς ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δήμου κ.ά.
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας τόνισε πως στο πλαίσιο ενδεχόμενης συνεργασίας είναι αναγκαία τα χειροπιαστά αποτελέσματα, σε συγκεκριμένα ζητήματα, με έργα και παρεμβάσεις ωφέλιμες για το κοινωνικό σύνολο».
Στ.Μ.