Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016 19:55

Ετήσιο όφελος 400.000 ευρώ στο Νοσοκομείο από την αυτοπαραγωγή οξυγόνου!

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα του έργου αυτοπαραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσης, το οποίο έγινε στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, ένα έργο που σχεδιάζουν να «αντιγράψουν» πολλά άλλα δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Το ετήσιο οικονομικό όφελος για το νοσοκομείο, σύμφωνα με το διοικητή, Γιώργο Μπέζο, ανέρχεται στις 400.000 ευρώ! Σήμερα η διοίκηση του Νοσοκομείου ανακοίνωσε ότι το συγκεκριμένο έργο «συμπληρώθηκε» και με την εγκατάσταση συστήματος πλήρωσης φιαλών οξυγόνου υψηλής πίεσης, τις οποίες μέχρι τώρα γέμιζαν ιδιώτες, με ετήσιο κόστος 50.000 ευρώ περίπου…

Σε σχετική του γραπτή δήλωση ο Γιώργος Μπέζος σημειώνει: «Σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα για το Νοσοκομείο Καλαμάτας διότι ολοκληρώνουμε ένα μικρό μας «όραμα» στο θέμα του οξυγόνου ιατρικής χρήσης. Για εμάς ολοκληρώνεται ένας σχεδιασμός που ξεκίνησε πριν από 1,5 χρόνο και που αποσκοπούσε στην ελαχιστοποίηση της μεγάλης δαπάνης για το Νοσοκομείο σε ετήσια βάση, που λέγεται οξυγόνο ιατρικής χρήσης. Με την σημερινή δυνατότητα, να μπορούμε δηλαδή να γεμίζουμε και τις φιάλες οξυγόνου από το οξυγόνο που οι  ίδιοι παράγουμε, μεγιστοποιούμε το ετήσιο οικονομικό όφελος που αγγίζει πια τις 400.000 € το χρόνο.
Ταυτόχρονα πέρα από απόρους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας είμαστε σε θέση να εξυπηρετούμε και τις άλλες Υγειονομικές Μονάδες του Νομού μας (Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία κλπ).
Το παράδειγμά μας εύχομαι να το ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα Νοσοκομεία της χώρας προς όφελος της οικονομίας πόρων και προς χάριν του δημόσιου συμφέροντος».
Στ.Μ.