Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016 14:42

Διαφοροποίηση Νίκα από την κυβέρνηση για τις άδειες των καναλιών

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 
Εμμέσως ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, τάχθηκε κατά της κυβερνητικής τροπολογίας που πέρασε τη νύχτα από τη Βουλή, για τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών. Ο δήμαρχος υπαινίχθηκε ότι η ίδια η αγορά θα πρέπει να ρυθμίζει τον αριθμό των αδειών και τόνισε ότι στην Ευρώπη το τηλεοπτικό πεδίο είναι ελεύθερο και το ίδιο πρέπει «να εξακολουθήσει να είναι» και στην Ελλάδα…

Χθες το βράδυ, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, υπερψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία και ψήφισμα που πρότεινε ο επικεφαλής της «Αλλαγής», Θόδωρος Μπρεδήμας, κατά της μείωσης του αριθμού των τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας και περιφερειακής εμβέλειας.
Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, με αφορμή το ψήφισμα που πρότεινε ο Θόδωρος Μπρεδήμας, τόνισε ότι το τηλεοπτικό πεδίο πρέπει να είναι ελεύθερο, σημειώνοντας μάλιστα ότι μέσα από αυτή την ελευθερία εξαρτάται και η διάχυση του έργου που επιτελεί και η τοπική αυτοδιοίκηση. Ανέφερε επίσης ότι το έργο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης πρέπει να υποστηρίζεται από την πολιτεία, τονίζοντας όμως ότι η ενημέρωση δεν πρέπει να είναι μονομερής και κατευθυνόμενη.
Στο ψήφισμα του Θόδωρου Μπρεδήμα τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι «ζητάμε την τήρηση των Συνταγματικά κατοχυρωμένων νομίμων προϋποθέσεων λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών, που είναι απόλυτα σύμφωνη με τους υφιστάμενους νόμους, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των πανελλήνιων και περιφερειακών καναλιών, που είναι πρώτιστα και κύρια θέμα Δημοκρατίας».
Στ.Μ.