Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2016 18:32

Στην πρώτη τριάδα του πανελλήνιου πρωταθλήματος οι αρτοποιοί της Μεσσηνίας με καρπουζόψωμο!

Στην πρώτη τριάδα του πανελλήνιου πρωταθλήματος οι αρτοποιοί της Μεσσηνίας με καρπουζόψωμο!

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
Μεγάλη διάκριση πέτυχε η Συντεχνία Αρτοποιών Μεσσηνίας στο 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη, στα τέλη Φλεβάρη, στο πλαίσιο της 7ης Διεθνούς Έκθεσης Αρτοποιίας, Ζαχαροπλαστικής «Αρτοζύμα». Οι αρτοποιοί του Νομού, που συγκρότησαν την ομάδα της Συντεχνίας Μεσσηνίας, κατέκτησαν την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα, ενώ οι αρτοποιοί Σείριος Καίσαρης από τη Μεσσήνη και Στάθης Μελτίνος από την Καλαμάτα μπήκαν στην εθνική ομάδα αρτοποιών της Ελλάδας και θα λάβουν μέρος στο επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα ψωμιού, που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2017 στην Ιταλία…

Όπως δήλωσε στην «Kalamata Journal» ο πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Μεσσηνίας, Απόστολος Μυλωνάς, από τη Μεσσήνη, η επιτυχία των αρτοποιών του Νομού μας ήταν πολύ σημαντική και προβλήθηκε η περιοχή μας στη Θεσσαλονίκη και όλη την Ελλάδα, μέσω των αρτοποιών όλης της χώρας που συμμετείχαν στην έκθεση και στο διαγωνισμό, ως περιοχή με εξαιρετικό ψωμί και θαυμάσια αρτοσκευάσματα.
Ο Απόστολος Μυλωνάς ανέφερε ότι το πρωτάθλημα ψωμιού διήρκησε τρεις ημέρες. Την πρώτη ημέρα το πρωτάθλημα είχε θέμα την παρασκευή παραδοσιακού ψωμιού, τη δεύτερη ημέρα η ομάδα Συντεχνίας της Μεσσηνίας έφτιαξε Μανιάτικα λαλάγγια που ξετρέλαναν τον κόσμο της έκθεσης, καθώς και τσουρέκι, ενώ την τρίτη ημέρα έφτιαξαν καρπουζόψωμο, ψωμί με χρώμα ζαχαροπλαστικής, με εξαιρετική γεύση. Η ιδέα και το αποτέλεσμα ενθουσίασαν κριτές, αντίπαλους αρτοποιούς και επισκέπτες.
Σημειώνεται ότι η Συντεχνία Αρτοποιών Μεσσηνίας έχει να επιδείξει, ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό, σημαντικό έργο, κοινωνικό αλλά και σε επίπεδο εκδηλώσεων. Χαρακτηριστικά επισημαίνεται ότι τα Χριστούγεννα προσέφερε μεγάλες ποσότητες αρτοσκευασμάτων και γλυκισμάτων στον Ερυθρό Σταυρό, σε πρόσφυγες σε νησιά του Αιγίου, σε εκδηλώσεις που έγιναν στη Μεσσήνη και την Καλαμάτα, ενώ βοηθάει αθόρυβα οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.
Στ.Μ.