Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2016 01:44

Ο Αντ. Σαμαράς στη συνεστίαση της ΝΟΔΕ: "Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα τραγικό ατύχημα για τη χώρα"

Ο Αντ. Σαμαράς στη συνεστίαση της ΝΟΔΕ: "Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα τραγικό ατύχημα για τη χώρα"

«ΑΠΟ ΤΟ ΟΥΑΟΥ ΣΤΟ ΝΙΑΟΥ»!
«Δεν υπάρχει τίποτα που να υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας και που να μην έκανε ακριβώς το αντίθετο. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε τη χώρα πίσω, δεν έκανε απλά κάποια λάθη, ολόκληρος ήταν ένα πελώριο λάθος, ένα τραγικό ατύχημα που είχα ευχηθεί να μη συμβεί αλλά συνέβη», τόνισε το βράδυ της Κυριακής ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στην ετήσια συνεστίαση της κομματικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Belvedere, στη Βέργα. Η επίθεση του Αντώνη Σαμαρά στην κυβέρνηση ήταν δριμύτατη και είχε ως άξονες την κατάσταση στην οικονομία, στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, στους αγρότες και την αγροτική οικονομία, ενώ οξύτατη ήταν η αντίδρασή του και για την υπόθεση με το κύκλωμα των δημοσιογράφων εκβιαστών, τονίζοντας ότι με συκοφαντικό τρόπο η κυβέρνηση το συνδέει με τη Νέα Δημοκρατία, παρότι το κόμμα του ήταν στο στόχαστρο αυτού του κυκλώματος που, αντίθετα, στήριζε το ΣΥΡΙΖΑ…

Από τη συνεστίαση και την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά απουσίασαν, όπως αναμενόταν, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ο πρώην βουλευτής και πρώην υφυπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης. Παραβρέθηκαν οι δήμαρχοι Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, Οιχαλίας Άρις Σταθόπουλος, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη και άλλοι αιρετοί, παράγοντες, επιχειρηματίες, μέλη και φίλοι της Νέας Δημοκρατίας. Ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από τα μέλη και τους φίλους της Ν.Δ. να στηρίξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν παρέλειψε ωστόσο να δηλώσει ότι δεν υποστέλλει τη σημαία του αγώνα και ότι αντίθετα είναι "παρών".

ΑΠΟ ΤΟ ΟΥΑΟΥ ΣΤΟ ΝΙΑΟΥ!
Ενδεικτική της οξύτητας με την οποία επέκρινε την κυβέρνηση ο Αντώνης Σαμαράς είναι η εξής αναφορά του: «Θα μπορούσα να μιλήσω για κυβερνητική φαρσοκωμωδία ή και για τσίρκο ακόμη, γιατί όταν πας από το ουάου του κυρίου Βαρουφάκη στο νιάου της γάτας των Ιμαλαΐων, πρόκειται εμφανώς για κυβέρνηση που έχει απόλυτα αυτοδιασυρθεί».
Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στους δεσμούς του με τη Μεσσηνία και τονίζοντας ότι «οι ρίζες μου είναι εδώ, είστε εσείς οι δικές μου ρίζες. Ήταν από εδώ, από τη Μεσσηνία, που με τη δική σας συμβολή οι ρίζες μου άπλωσαν σε όλη την Ελλάδα, την οποία υπηρέτησα ως βουλευτής, ως υπουργός, ως ευρωβουλευτής και τελικά ως πρωθυπουργός. Και ακόμη την υπηρετώ με το πείσμα που όλοι γνωρίζετε».

ΕΙΧΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ
Στη συνέχεια ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής Μεσσηνίας ανέφερε ότι δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις που είχε κάνει για το ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Προειδοποίησα προεκλογικά ότι θα κλείσουν οι τράπεζες και έκλεισαν. Προειδοποίησα ότι θα βάλουν κάπιταλ κοντρόλς και έβαλαν και δεν ξέρουμε πότε θα αρθούν. Προειδοποίησα προεκλογικά ότι θα ανοίξουν τα σύνορα και ότι θα γεμίσει η χώρα με παράνομους μετανάστες και τώρα βλέπετε τι γίνεται. Παρέδωσα κράτος και εκείνοι το κατάντησαν ένα απέραντο hot spot. Προειδοποίησα προεκλογικά ότι θα πάνε την Ελλάδα σε σύγκρουση με τους εταίρους και μάλιστα από θέση αδυναμίας και ότι θα χάσουμε. Και αυτό έγινε, μας ξανάβαλαν σε τρίτο μνημόνιο ακόμα πιο οδυνηρό, την ώρα που βγαίναμε οριστικά από το μνημόνιο. Προειδοποίησα προεκλογικά ότι θα μας ξαναπάνε σε ύφεση ενώ είχαμε μπει σε ανάπτυξη. Και αυτό έγινε».

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ
Αναφερόμενος εκτενέστερα στο προσφυγικό - μεταναστευτικό ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε: «Στον ένα χρόνο που κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αυξήθηκαν από τη Συρία οι Σύροι πρόσφυγες που μας ήρθαν από την Τουρκία, δωδεκαπλασιάστηκαν οι ροές από την Τουρκία προς την Ελλάδα. Πρόσφυγες μαζί με παράνομους μετανάστες. Προσκλήθηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και παγιδεύονται πλέον στη χώρα μας, ιδίως τώρα που κλείνουν τα σύνορά τους οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Και ασφαλώς έρχονται σήμερα γιατί πια δεν υπάρχει αποτροπή. Τότε δεν έμπαιναν πολλοί, ήξεραν ότι δεν θα τους αφήσουμε να πάνε παρακάτω. Τώρα έρχονται όλοι και παγιδεύονται εδώ. Και ακόμα, δεν είναι ανθρωπισμός -θα έλεγα ότι αντίθετα είναι απάνθρωπο- να συμβιώνουν σε καταυλισμούς οι πρόσφυγες, αυτοί που έρχονται από περιοχές που υπάρχει πόλεμος και κινδυνεύουν, με τους παράνομους μετανάστες. Πρέπει να τους διαχωρίσουμε γιατί σε λίγο οι πρόσφυγες θα γίνουν θύματα βίας από κάποιους λαθραίους και ήδη έχει ξεκινήσει δυστυχώς αυτό. (…) Αυτή η κατάσταση στην πραγματικότητα βοηθάει μόνο τις μπίζνες των δουλεμπόρων στην άλλη πλευρά του Αιγαίου, εκείνοι είναι που τρίβουν τα χέρια τους».

ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΡΕΖΙΛΙ ΩΣ ΧΩΡΑ
Σε ό,τι αφορά την οικονομία ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνησή του παρέδωσε τη χώρα με ανάπτυξη ενώ τώρα βρίσκεται σε ύφεση, ότι μείωσε τη φτώχια, ότι μείωσε τα ληξιπρόθεσμα χρέη του κράτους ότι η χώρα ήταν έτοιμη να βγει οριστικά από το μνημόνιο. Σχολίασε δε ότι «ήταν λάθος του κ. Τσίπρα όταν είπε πως θα βαράει τα νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές. Τώρα μας έκανε ρεζίλι ως χώρα και μας χορεύουν και οι αγορές και οι θεσμοί». Πρόσθεσε ότι η αύξηση των φόρων και η ύφεση της οικονομίας έχουν οδηγήσει στο να φύγουν στη Βουλγαρία περισσότερες από 70.000 ελληνικές επιχειρήσεις, σημειώνοντας μάλιστα ότι η γειτονική χώρα μας ευγνωμονεί γι’ αυτό.
Στη συνέχεια ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε για το ΣΥΡΙΖΑ ότι «με ψεύτικες υποσχέσεις χαντάκωσε τη χώρα. Αν δεν τιμωρηθεί η υπέρτατη δημαγωγία, η απόλυτη ανευθυνότητα και ο πιο δηλητηριώδης λαϊκισμός η χώρα δεν θα μπορέσει ποτέ να προχωρήσει. Και η τιμωρία αυτή έχει ήδη αρχίσει». Συνέχισε δε σημειώνοντας ότι «μπορεί να λένε ότι κέρδισαν τρεις εκλογικές μάχες σε ένα χρόνο, δεν λένε όμως ότι η φθορά τους είναι τεράστια. Άρχισε πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι κανείς περίμενε, επιταχύνεται συνεχώς πριν κλείσουν καλά καλά ένα χρόνο στην κυβέρνηση. Χάνουν σε όλες τις δημοσκοπήσεις, σε όλες τις μετρήσεις. Μπροστά είναι σε όλα πλέον η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τόσο γρήγορη κυβερνητική φθορά δεν είχε υπάρξει ποτέ. Μην βαυκαλίζονται λοιπόν».

ΚΥΚΛΩΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ
Σε ό,τι αφορά την υπόθεση με το κύκλωμα των δημοσιογράφων εκβιαστών ο Αντώνης Σαμαράς είπε: «Συκοφαντούν τους αντιπάλους τους, προσπαθούν να ελέγξουν πλήρως την πληροφόρηση, χτυπάνε μανιασμένα την προηγούμενη κυβέρνηση την ώρα που καταστρέφουν οι ίδιοι τη χώρα. Έφτασαν στο έσχατο κατάντημα να κατηγορούν ακόμα και τη Νέα Δημοκρατία για κύκλωμα εκβιαστών. Μας χρεώνουν ποιους; Αυτούς που έβριζαν εμάς επί χρόνια και στήριζαν μέχρι σήμερα το ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι -να τα λέμε και αυτά- και πρωτοσέλιδο ολοσέλιδο κηδειόσημο είχε βγάλει εμένα αυτό το κύκλωμα, ενώ το ΣΥΡΙΖΑ το στήριζαν με κάθε τρόπο. Μέχρι και την ημέρα του ντι μπέιτ των πολιτικών αρχηγών τους έβγαλαν στην κρατική ΕΡΤ του ΣΥΡΙΖΑ να βρίζουν τη Ν.Δ. Αυτούς προσπαθούν να μας χρεώσουν τώρα. Τέτοιο κατάντημα, γιατί είναι κοινοί συκοφάντες».
Ο Αντώνης Σαμαράς υπογράμμισε επίσης ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με το ΣΥΡΙΖΑ με τέτοια συκοφαντική συμπεριφορά που έχει επιδείξει. Αντίθετα όμως είπε ότι υπάρχουν άλλα κόμματα με τα οποία η Ν.Δ. θα μπορούσε να συνεργαστεί. Ειδικότερα ανέφερε: «Πράγματι το σκοτάδι επάνω από τη χώρα μας μοιάζει σήμερα πιο πυκνό από ποτέ αλλά σας το λέω ότι δεν θα αργήσει να ξημερώσει. Μπορεί ακόμα η χώρα να ξαναγυρίσει σε πολιτικές που δοκιμάστηκαν και απέδωσαν. Μπορεί το χάος που δημιουργείται με το μεταναστευτικό να μαζευτεί. Μπορεί η καθίζηση που παρουσιάζεται στην οικονομία να αντιστραφεί. Μπορεί η ανασφάλεια που νοιώθουμε σαν πολίτες σε αυτή τη χώρα, σε ένα ανήσυχο περίγυρο, να παραμεριστεί σύντομα. Μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι. Το κάναμε ήδη μια φορά, σε δραματικές συνθήκες, το 2012. Μπορούμε να το ξανακάνουμε. Γι αυτό εγγύηση, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αλήθεια είναι η Νέα Δημοκρατία. Και άλλες δυνάμεις είναι σήμερα πιο ώριμες απ’ ό,τι ήταν μέχρι πριν λίγους μήνες. Και οι δημοσκοπήσεις αυτό δείχνουν, ότι το κλίμα αλλάζει παντού. Σας τα λέω εγώ, με ξέρετε, που γνωρίζω τις δυσκολίες, γιατί πάλεψα με θεούς και με δαίμονες, αλλά κράτησα τη χώρα όρθια. Και είδα πολλές φορές την κρίσιμη στιγμή να μου τραβάνε το χαλί κάτω από τα πόδια όχι μία, πολλές φορές και όχι από μία, από πολλές πλευρές, αλλά κράτησα και την παράταξη όρθια και τη χώρα όρθια».

ΔΗΛΩΣΕ «ΠΑΡΩΝ»
Ο Αντώνης Σαμαράς επέμεινε ότι «η Ν.Δ. μπορεί να δώσει ξανά αληθινή ελπίδα στον τόπο» και σημείωσε ότι «ο Μητσοτάκης πρέπει να τα καταφέρει και θα είμαστε όλοι δίπλα του», ακολούθως όμως τόνισε και το εξής: «Γνωρίζετε τόσα χρόνια πια όλοι πολύ καλά, ξέρετε πως εκείνα που λέω τα πιστεύω, ξέρετε πως αυτά που πιστεύω τα παλεύω πάντα, και μόνος και μετά πολλών. Ξέρετε ότι δεν υποστέλλω τη σημαία του αγώνα, δεν το έκανα ποτέ στο παρελθόν ούτε και πρόκειται να το κάνω. Είμαι παρών, είμαι μαζί σας, είμαι δίπλα σας, αυτή την Ελλάδα που ονειρευόμαστε θα τη φτιάξουμε μαζί. Και το ξέρετε πια καλά, έχω πάντα την πατρίδα στο μυαλό μου, τη Μεσσηνία στην καρδιά μου, τον ελληνισμό στην ψυχή μου, αυτή είναι η πυξίδα μου, αυτή θα είναι πάντα η πυξίδα μου».

ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Τέλος, ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ότι επί πρωθυπουργίας του δρομολογήθηκαν σημαντικά έργα για τη Μεσσηνία, τα οποία όμως είπε ότι με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχουν βαλτώσει. Ειδικότερα είπε ότι η κυβέρνησή του είχε δρομολογήσει τη δημοπράτηση του αυτοκινητόδρομου Καλό Νερό - Τσακώνα, που τώρα θα φτιαχνόταν «αλλά με τη σημερινή κυβέρνηση δεν ξέρει κανείς αν και πότε θα ξεκινήσει». Είπε ότι η κυβέρνησή του άνοιξε τον αυτοκινητόδρομο Παραδεισίων - Τσακώνας, έστω με την παράκαμψη στη μεγάλη μεταλλική γέφυρα, κάτι που έφερε μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στη Μεσσηνία. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση είχε δρομολογήσει τη δημοπράτηση του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος, για τον οποίο όμως «τώρα κανείς δεν γνωρίζει την τύχη του, κάποιοι συζητούν για νέες μελέτες, για καινούργια χάραξη, δηλαδή για τουλάχιστον άλλα τρία χρόνια καθυστέρηση». Είπε ότι η κυβέρνησή του ολοκλήρωσε το πιο δύσκολο έργο της περιμετρικής της Καλαμάτας, που είναι η γέφυρα στο Νέδοντα και πως ήταν έτοιμη να ξεκινήσει τα υπόλοιπα τμήματα του έργου, που η σημερινή κυβέρνηση τα ξεκίνησε με ενάμιση χρόνο καθυστέρηση. Σημείωσε ότι η κυβέρνησή του είχε ολοκληρώσει σε ποσοστό 95% το Φιλιατρινό φράγμα, το οποίο όμως σχολίασε ότι «δυστυχώς έχει βαλτώσει με τη σημερινή κυβέρνηση».
Στ.Μ.