Τρίτη, 08 Μαρτίου 2016 18:45

Μεταφορά διαμαρτυριών για τη διαδικασία επιχορηγήσεων από το Δήμο και τη Φάρις

Μεταφορά διαμαρτυριών για τη διαδικασία επιχορηγήσεων από το Δήμο και τη Φάρις

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ 
Τις διαμαρτυρίες επαγγελματιών και Συλλόγων για την πρακτική της Φάρις, που στέλνει τους Συλλόγους να ψωνίσουν τα κεράσματά τους για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνουν σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις, μετέφερε σήμερα, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας, ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Τάσος Νιάρχος. Ο πρόεδρος της Φάρις, Θανάσης Ηλιόπουλος, εξήγησε ότι έγινε έρευνα αγοράς και οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις προσέφεραν τις οικονομικότερες τιμές…

Όπως υποστήριξε ο Τάσος Νιάρχος, υπάρχουν καταγγελίες ότι οι Σύλλογοι επιχορηγούνται για την πραγματοποίηση αποκριάτικων εκδηλώσεων με τον όρο ότι τα ψώνια τους θα τα κάνουν από τις επιχειρήσεις που θα τους υποδείξει η Φάρις.
Ωστόσο ο πρόεδρος της Φάρις, δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Ηλιόπουλος, απάντησε ότι τα πράγματα δεν έχουν όπως παρουσιάζονται και ειδικότερα η Φάρις ζήτησε προσφορές από κρεοπωλεία της πόλης και της περιφέρειας και εκείνο που προσέφερε τη χαμηλότερη τιμή επιλέχτηκε προκειμένου οι Σύλλογοι να ψωνίζουν από το συγκεκριμένο το κρέας που χρειάζονται για τις εκδηλώσεις τους. Αντίστοιχα έγινε και με τα τοπικά σούπερ μάρκετ, για τα σαρακοστιανά είδη που χρειάζεται να ψωνίσουν οι Σύλλογοι.
Επίσης στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρης Φαββατάς, ανέφερε ότι του έχουν γίνει καταγγελίες από Συλλόγους ότι η δημοτική αρχή τους ζητάει, προκειμένου να τους επιχορηγήσει για τις εκδηλώσεις τους, να δημοσιεύσουν σχετική ευχαριστήρια ανακοίνωση στον τοπικό Τύπο.
Και σε αυτή την περίπτωση ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπούχαλης, τόνισε ότι η αλήθεια είναι διαφορετική. Όπως σημείωσε, αυτό που ζητάει η Οικονομική Υπηρεσία, προκειμένου να εγκριθεί η σχετική επιχορήγηση και από τον επίτροπό, είναι οι Σύλλογοι στην αφίσα ή την ανακοίνωση των εκδηλώσεών τους να επισημαίνουν ότι αυτές είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και όχι της δημοτικής αρχής.
Στ.Μ.