Τρίτη, 08 Μαρτίου 2016 23:05

Εξηγήσεις καλείται να δώσει ο Δήμος για την απαγόρευση εισόδου των σκύλων στο Πάρκο Σιδηροδρόμων

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΦΙΛΟΖΩΩΝ 
Να δώσει εξηγήσεις για την απόφασή απαγόρευσης εισόδου των δεσποζόμενων ζώων στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας, καλείται ο Δήμος από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου…

Η απαγόρευση προβλέπεται στον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων, ο οποίος ψηφίστηκε πρόσφατα από το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ την ακύρωση της σχετικής πρόβλεψης έχουν ζητήσει με προσφυγή τους στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση φιλόζωοι της Καλαμάτας, οι οποίοι θα κινηθούν νομικά εφόσον η προσφυγή τους δεν αποδώσει.
Οι φιλόζωοι τονίζουν ότι η απαγόρευση εισόδου των δεσποζόμενων ζώων στο Πάρκο έρχεται σε αντίθεση με τη νομοθεσία και συνιστά πράξη που στερεί δικαιώματα από ανθρώπους που έχουν ζώα συντροφιάς. Τονίζουν δε την αυτονόητη για τους φιλόζωους υποχρέωση να φροντίζουν ώστε τα ζώα τους να μη δημιουργούν προβλήματα σε κοινόχρηστους χώρους, αλλά και την υποχρέωση του Δήμου να προβαίνει σε ελέγχους αντί σε απαγορεύσεις.
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση καλεί το Δήμο Καλαμάτας να αιτιολογήσει την απόφαση για τη επιβολή της συγκεκριμένης απαγόρευσης και να αντικρούσει τους ισχυρισμούς των φιλόζωων που έχουν προσφύγει για την ακύρωση της απόφασης.
Στ.Μ.