Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016 15:39

Βρέξει χιονίσει, το Καλαματιανό Καρναβάλι θα γίνει και ο κόσμος θα γλεντήσει…

Βρέξει χιονίσει, το Καλαματιανό Καρναβάλι θα γίνει και ο κόσμος θα γλεντήσει…

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 
Στη φάση της κορύφωσης μπαίνει το Καλαματιανό Καρναβάλι και παρά τα «καμώματα» του καιρού ούτε το πρόγραμμα θα αλλάξει ούτε ο κόσμος στο σπίτι του θα καθίσει… «Καλούμε τον κόσμο, όχι μόνο τους Καλαματιανούς αλλά και τους Αθηναίους, τους κατοίκους από διάφορες περιοχές της χώρας, να έρθουν στην πόλη μας και να διασκεδάσουν», τονίζει με δηλώσεις του στην Kalamata Journal ο πρόεδρος της Φάρις, στην οποία υπάγεται το Καλαματιανό Καρναβάλι, Θανάσης Ηλιόπουλος…

Όπως σημείωσε, στην Καλαμάτα αναμένεται, ιδιαίτερα το Σάββατο και την Κυριακή, πολύς κόσμος από διάφορες περιοχές. Επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι η Φάρις έχει δεχθεί τηλεφωνήματα από διάφορα πρακτορεία ταξιδιών που ζητούν ενημέρωση για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, προκειμένου να διοργανώσουν εκδρομές στην περιοχή.
Η κορύφωση του Καλαματιανού Καρναβαλιού θα γίνει την Κυριακή, με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στο κέντρο της πόλης, η οποία θα ξεκινήσει στις 2:30 μετά το μεσημέρι και με το γλέντι που θα ακολουθήσει μέχρι αργά τη νύχτα. Η τελετή λήξης του καρναβαλιού θα πλαισιωθεί με συναυλία των OtherView, ενώ την παρουσίαση θα κάνουν η Άστρη Μαυρέα και ο Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος. Dj θα είναι οι Νάσος Παπατζιμόπουλος και Ηλίας Μπακέας.
Μέχρι όμως την καρναβαλική παρέλαση έχουν να γίνουν πολλά ακόμη εξόχως διασκεδαστικά καρναβαλικά δρώμενα. Ειδικότερα το Σάββατο, στις έξι το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία, θα επιχειρηθεί το σπάσιμο του ρεκόρ γκίνες στο χορό Μπατσάτα, με χορευτές που αναμένεται και πρέπει να ξεπεράσουν τους 705. Η παρουσίαση θα γίνει από τη Λίνα Καλαποθάκη και τον Γιάννη Δοματζη, ενώ στο τραγούδι θα είναι ο Νεκτάριος Βασιλείου.
Νωρίτερα το Σάββατο, στη μία μετά το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία, θα γίνει ο τελικός των παιχνιδιών της Ιζαμπώς, στην οποία είναι αφιερωμένο το Καλαματιανό Καρναβάλι. Η παρουσίαση θα γίνει από την Ηρώ Λυμπέρη, ενώ dj θα είναι ο Δημήτρης Σταθουλόπουλος.
Βέβαια, τόνισε ο Θανάσης Ηλιόπουλος, το ενδιαφέρον για τους επισκέπτες δεν σταματάει την Κυριακή, αφού την Καθαρά Δευτέρα είναι η ημέρα του πανάρχαιου Δρώμενου Ευετηρίας στη Νέδουσα του Ταϋγέτου.
Σε ό,τι αφορά τον καιρό, ο πρόεδρος της Φάρις σημείωσε: «Δεν ξέρουμε ακόμη κατά πόσο ο καιρός θα είναι σύμμαχός μας. Ελπίζουμε να είναι. Πάντως η καρναβαλική παρέλαση θα γίνει βρέξει δεν βρέξει, το τονίζω για να μην υπάρχουν ερωτηματικά και εικασίες. Εμείς δουλεύουμε εντατικά για τις τελευταίες προετοιμασίες και για να γίνουν όλα κανονικά, από εκεί και πέρα εάν υπάρχουν κάποιες τροποποιήσεις στο πρόγραμμα γι’ αυτές ο κόσμος θα μπορεί να ενημερωθεί από το site του Δήμου Καλαμάτας».
Τέλος, ο Θανάσης Ηλιόπουλος τόνισε ότι «πολλές εκδηλώσεις θα γίνουν και στα χωριά του Καλλικρατικού Δήμου Καλαμάτας, όπως στα Λαίικα που θα γίνει το πέταγμα των αερόστατων, στην Αλαγονία και σε πολλά άλλα μέρη, με τοπικά έθιμα, μακαρονάδες, φασολάδες, κ.λπ. Έχουν ενεργοποιηθεί οι Σύλλογοι και οι πρόεδροι των κοινοτήτων και υπάρχει μεγάλη συμμετοχή».
Στ.Μ.