Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016 20:14

Αίτηση αναίρεσης και από το Ελληνικό Δημόσιο για τις απαλλοτριώσεις στην περιμετρική Καλαμάτας

Αίτηση αναίρεσης και από το Ελληνικό Δημόσιο για τις απαλλοτριώσεις στην περιμετρική Καλαμάτας

ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ 
Και δεύτερη αίτηση αναίρεσης, κατά της απόφασης του Εφετείου της Καλαμάτας σχετικά με τις οριστικές τιμές αποζημίωσης για τις απαλλοτριώσεις στο δεύτερο κομμάτι της περιμετρικής οδού, από την Αγιάννα περίπου μέχρι τα Γιαννιτσάνικα, κατατέθηκε σήμερα. Είναι αίτηση αναίρεσης προς τον Άρειο Πάγο, από το Ελληνικό Δημόσιο. Είχε προηγηθεί η πρώτη αίτηση αναίρεσης, από δικαιούχους αποζημιώσεων…

Το Ελληνικό Δημόσιο ζητάει από τον Άρειο Πάγο την αναίρεση της απόφασης 23/2015, του Τριμελούς Εφετείου Καλαμάτας, σχετικά με τις οριστικές τιμές αποζημίωσης για τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις, σχετικά με την άρση του τεκμηρίου της ωφέλειας και σχετικά με την ιδιαίτερη αποζημίωση.
Εκείνο που προκαλεί εντύπωση, μεταξύ των άλλων, είναι ότι το Ελληνικό Δημόσιο περίμενε να εξαντληθεί ολόκληρη η προθεσμία των 12 μηνών από την έκδοση της απόφασης του Εφετείου, μέχρι να καταθέσει την αίτηση αναίρεσης. Όσο πιο πολύ διαρκούν οι εκκρεμότητες όσον αφορά αυτά τα ζητήματα τόσο παρατείνεται η ανησυχία των δικαιούχων για το πώς θα εξελιχθούν τελικά τα πράγματα.
Σε ό,τι αφορά, τέλος, την υπόθεση των απαλλοτριώσεων, τη Δευτέρα, 21 Μάρτη, έχει προσδιοριστεί η συνεδρίαση του Εφετείου Καλαμάτας για τον καθορισμό των οριστικών τιμών αποζημίωσης σχετικά με τις συμπληρωματικές απαλλοτριώσεις σε όλο το μήκος της περιμετρικής.
Στ.Μ.