Τρίτη, 29 Μαϊος 2012 02:13

Να γνωμοδοτήσει επιτέλους το Περιφερειακό Συμβούλιο για τα λιγνιτωρυχεία στην Κορώνη

Να γνωμοδοτήσει επιτέλους το Περιφερειακό Συμβούλιο για τα λιγνιτωρυχεία στην Κορώνη

ΑΙΤΗΜΑ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ
Ο χρόνος περνάει, οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Κορώνης και γενικότερα του Δήμου Πύλου-Νέστορος «καίγονται» μην τυχόν και προχωρήσουν οι καταστροφικοί, όπως πιστεύουν, σχεδιασμοί για τη λειτουργία λιγνιτωρυχείων στο Χωματερό και τη Φαλάνθη, ωστόσο από την πλευρά της Περιφέρειας Πελοποννήσου επικρατεί σιγή ιχθύος. Γι’ αυτό, ο επικεφαλής της παράταξης «Αγωνιστική Συνεργασία» και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος, ζητάει να συζητηθεί το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ειδικότερα, ο Θανάσης Πετράκος απέστειλε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργο Πουλοκέφαλο, την εξής επιστολή: «Όπως ασφαλώς γνωρίζετε, η δεύτερη δίμηνη παράταση που έχετε ζητήσει για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της δημιουργίας λιγνιτωρυχείων στην περιοχή της Κορώνης λήγει τις πρώτες μέρες του Ιουνίου.
Παρακαλώ όπως προσδιορίσετε την ημερομηνία της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου και την ένταξη του συγκεκριμένου θέματος, με σκοπό να γνωμοδοτήσει, όπως προτείνουν οι υπηρεσίες αλλά και όλοι οι φορείς και οι Δήμοι της περιοχής».