Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 16:41

Στο Πεταλίδι ο πλωτός γερανός για την εκβάθυνση της λιμενολεκάνης

ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΑΚΡΟΓΙΑΛΙ
Στο λιμάνι του Πεταλιδίου συνεχίζονται οι εργασίες εκβάθυνσης της λιμενολεκάνης για την εξυπηρέτηση των αλιευτικών και τουριστικών σκαφών. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στα αλιευτικά καταφύγια Μαραθουπόλεως και Αγίου Ανδρέα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς, σε σημερινές του δηλώσεις τόνισε ότι πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που έρχεται να ικανοποιήσει ένα χρόνιο και δίκαιο αίτημα των αλιέων.
Αύριο, Τετάρτη, θα επιθεωρήσουν τις εργασίες στο Πεταλίδι ο Παναγιώτης Αλευράς με το δήμαρχο Μεσσήνης, Στάθη Αναστασόπουλο.
Ο πλωτός γερανός μετά το Πεταλίδι θα πάει στη Φοινικούντα.
Επίσης, ο Παναγιώτης Αλευράς ανακοίνωσε ότι ξεκίνησαν τα έργα για την αντιδιαβρωτική προστασία του Ακρογιαλίου, έργο της Περιφέρειας με προϋπολογισμό 4,8 εκατ. ευρώ περίπου. Τόνισε ότι έχει γίνει συνεννόηση με τον εργολάβο ώστε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο οι εργασίες που θα γίνονται να μη δημιουργούν πρόβλημα στον τουρισμό, τους επαγγελματίες και τους παραθεριστές.
Στο Ακρογιάλι, σημείωσε, θα κατασκευαστούν επτά πρόβολοι, 70 μέτρων μήκους ο καθένας, με φυσικούς ογκόλιθους. Το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί εντός επτά μηνών, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της σχετικής σύμβασης.
Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο έργο σε συνδυασμό με το ανάλογο στη Μικρά Μαντίνεια, θα απαλλάξουν την περιοχή από ένα μεγάλο πρόβλημα που δημιουργεί προβλήματα σε ιδιωτικές περιουσίες και δημόσιες υποδομές.
Στ.Μ.