Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012 17:19

Εκβάθυνση στον Άγιο Νικόλαο και βελτίωση στο δρόμο Καρδαμύλη - Άγιος Νίκων

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ Π. ΑΛΕΥΡΑ
«Μπουκωμένο» από άμμο που έχουν μεταφέρει τα θαλάσσια ρεύματα είναι και το αλιευτικό καταφύγιο του Αγίου Νικολάου, για την αποκατάσταση του οποίου θα παρέμβει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως ήδη έχει κάνει στα αλιευτικά καταφύγια της Μαραθούπολης, του Αγίου Ανδρέα, του Πεταλιδίου και της Φοινικούντας.

Τον Άγιο Νικόλαο επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς, συνοδευόμενος από τον διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας, Παναγιώτη Γιαννακέα. Επιβιβάστηκαν σε αλιευτικό σκάφος, είδαν από κοντά το πρόβλημα, για το οποίο τους ενημέρωσαν αναλυτικά ο λιμενάρχης του τοπικού Λιμενικού Σταθμού, Ιωάννης Βαίδης, και ο πρόεδρος των αλιέων του Αγίου Νικολάου, Πέτρος Γιατράκος.
Ο Παναγιώτης Αλευράς, όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της Περιφερειακής Ενότητας, διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια θα λύσει και αυτό το πρόβλημα, για το οποίο σχολίασε ότι εδώ και δέκα χρόνια δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση, αφήνοντας αιχμές για την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.
Επίσης, ο αντιπεφερειάρχης έκανε αυτοψία στο έργο βελτίωσης της 1ης Επαρχιακής Οδού, το οποίο υπάρχει προσδοκία ότι θα λύσει ένα σοβαρότατο πρόβλημα, που έχει προκαλέσει πολλά θανατηφόρα τροχαία στο ύψος της Στούπας. Ειδικότερα, στο πλαίσιο του έργου θα διαπλατυνθούν οι διασταυρώσεις της 1ης Επαρχιακής Οδού με τους δρόμους προς Καλόγρια Στούπας και προς Νεοχώρι Λεύκτρου, όπου η ορατότητα δεν είναι καθόλου καλή με αποτέλεσμα να σημειώνονται συχνά ατυχήματα.
Εκεί θα κατασκευαστούν πεζοδρόμια πλάτους 1,5 μέτρου, ενώ θα βελτιωθεί το οδόστρωμα στο δρόμο Καρδαμύλης - Στούπας και θα κατασκευαστούν επενδεδυμένες τάφροι δίπλα στο δρόμο, ώστε με αυτόν τον έμμεσο τρόπο να αυξηθεί το πλάτος της οδού. Ακόμη, θα εγκατασταθούν στηθαία ασφαλείας σε επικίνδυνα σημεία.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 200.000 ευρώ, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης κ. Αλευράς διαβεβαίωσε ότι το έργο θα συνεχιστεί με νέα εργολαβία, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.