Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012 18:44

Σε εξέλιξη η εκβάθυνση και στο αλιευτικό καταφύγιο της Φοινικούντας

Αριστερά ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς και δεξιά ο αντιδήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας Αριστερά ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς και δεξιά ο αντιδήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΙΕΩΝ 
ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

«Πουλάνε» τα έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την εκβάθυνση των αλιευτικών καταφυγίων της Μεσσηνίας, γι’ αυτό και ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς, τα επισκέπτεται ένα προς ένα.

Χθες επισκέφθηκε τις εργασίες στη Φοινικούντα, ενώ το προηγούμενο διάστημα αποκαταστάθηκε το βάθος στα αλιευτικά καταφύγια Μαραθουπόλεως, Αγίου Ανδρέα και Πεταλιδίου. Ακολούθως, ο πλωτός γερανός θα πάει στον Άγιο Νικόλαο της Μάνης.
Η αλήθεια είναι ότι οι αλιείς είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για τις συγκεκριμένες εργασίες, τις οποίες περίμεναν να γίνουν εδώ και πολλά χρόνια. Τα αλιευτικά καταφύγια είχαν «μπουκώσει» από την άμμο και τα φερτά υλικά, που είχαν μεταφέρει τα θαλάσσια ρεύματα και οι θαλασσοταραχές, και έτσι οι αλιείς με κίνδυνο και ταλαιπωρία έμπαιναν, έβγαιναν και έδεναν στα λιμανάκια της περιοχής τους.
Όπως τόνισε ο κ. Αλευράς, με την ολοκλήρωση των εργασιών στη Φοινικούντα θα μπορούν πλέον να ελλιμενίζονται όχι μόνο τα αλιευτικά σκάφη, αλλά και τα τουριστικά, που θα βοηθήσουν να αυξηθεί η τουριστική κίνηση και θα συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.
Στη Φοινικούντα εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στον αντιπεριφερειάρχη τόσο ο Σύλλογος Αλιέων όσο και ο Σύλλογος Επαγγελματιών Φοινικούντας, που θεωρούν τις εργασίες ουσιαστικές και απαραίτητες, οι οποίες ήταν χρόνιο αίτημά τους και με την ολοκλήρωση τους τα οφέλη θα είναι πολλαπλά.