Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017 10:11

Ν.Δ. ΑΔΕΔΥ: Προσπαθούν να κλείσουν το δημόσιο ΚΤΕΟ για να το δώσουν σε ιδιώτες

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ Ν.Τ. ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ 
Σφοδρή κριτική σε βάρος του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένης Αλειφέρη, εξαπολύει με καταγγελία του το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, το οποίο υποστηρίζει ότι εφαρμόζεται μια μεθοδική απαξίωση του δημόσιου ΚΤΕΟ, στη Μεσσήνη, ώστε στη συνέχεια να δοθεί σε ιδιώτες. Μάλιστα το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ μιλάει για «εντολοδόχους των ιδιωτικών ΚΤΕΟ», καταγγέλλοντας και άλλους αιρετούς της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, ενώ ζητάει την παρέμβαση του υπουργού Μεταφορών για να σταματήσει την απαξίωση, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά…

Η καταγγελία, με τίτλο «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θέλει να κλείσει και το τελευταίο δημόσιο ΚΤΕΟ», η οποία υπογράφεται από τον πρόεδρο και τη γραμματέα του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρη Φαββατά και Ντιάνα Ασημακοπούλου, έχει ως εξής: «Το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας εκφράζει την αντίθεσή του στο προσωρινό κλείσιμο του δημοσίου ΚΤΕΟ, της εν δυνάμει πιο κερδοφόρας δημόσιας υπηρεσίας. Επικαλούμενη μια ηλεκτρολογική βλάβη των 2000 € περίπου τόσο η Αντιπεριπερειάρχης Μεσσηνίας, κ. Αλιφέρη, όσο και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Τατούλης, βρήκαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να κλείσουν από την 19η Ιουλίου 2017 «προσωρινά» το δημόσιο ΚΤΕΟ Μεσσηνίας. Μάλιστα, λόγω αυτής της αναστολής της λειτουργίας του κινδυνεύει το δημόσιο ΚΤΕΟ να μην λάβει ανανέωση της πιστοποίησής του, γεγονός που θα οδηγούσε στην οριστική παύση της λειτουργίας του.

Όλα αυτά βέβαια είναι βούτυρο στο ψωμί τόσο της κας Αλιφέρη όσο και του κ. Τατούλη, οι οποίοι με την χρόνια απαξίωση του δημοσίου ΚΤΕΟ επιδιώκουν την εκχώρηση των υπηρεσιών του στους ιδιώτες. Είναι τουλάχιστον ντροπή εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του λαού, οι οποίοι οφείλουν να προστατεύουν τη δημόσια περιουσία, με την πρώτη ευκαιρία να την απαξιώνουν. Είναι επίσης ηθικά απαράδεκτο πρώην αντιπεριφερειάρχης και περιφερειακοί σύμβουλοι της ΠΕ Μεσσηνίας να περιφρονούν το δημόσιο ΚΤΕΟ πηγαίνοντας τα προσωπικά τους αυτοκίνητα στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ και όχι στην υπηρεσία που οι ίδιοι πολιτικά προΐστανται, αλλά και να προπαγανδίζουν τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ λειτουργώντας κι αυτοί μαζί με την τωρινή περιφερειακή ηγεσία ως εντολοδόχοι των ιδιωτικών ΚΤΕΟ.

Ζητάμε λοιπόν την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Μεταφορών, ώστε καταρχάς να λειτουργήσει άμεσα το δημόσιο ΚΤΕΟ Μεσσηνίας και κατ’ επέκτασιν να «υποχρεώσει» την περιφέρεια Πελοποννήσου όχι μόνο να σταματήσει την απαξίωση αλλά να αναβαθμίσει τη λειτουργία όλων των δημόσιων ΚΤΕΟ».