Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2017 10:45

Η Περιφέρεια συνεχίζει να στηρίζει φοιτητές στο αεροδιαστημικό κέντρο του ΝΑΤΟ

Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ 
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνεχίσει τη συνεργασία της με το Von Karman Institute, το κέντρο αεροδιαστημικών ερευνών του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, χρηματοδοτώντας τις σπουδές φοιτητών σε αυτό, ανακοινώθηκε από τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη. Όπως τόνισε, η χρηματοδότηση των σπουδών των φοιτητών αποτελεί επένδυση για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και εντάσσεται και στο σχεδιασμό της για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της στον τομέα της διαστημικής επιστήμης και ειδικότερα της δημιουργίας της διαστημικής πύλης στην Καλαμάτα…

Ο κ. Τατούλης είχε διαδικτυακή συνομιλία με τους Έλληνες αποφοίτους του αεροδιαστημικού κέντρου, στο Βέλγιο, τις σπουδές των οποίων χρηματοδοτεί η Περιφέρεια εδώ και τρία χρόνια.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας, «ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου χαρακτήρισε τους Έλληνες αποφοίτους του Von Karman Institute ως σημαντική επένδυση για τη χώρα, ιδίως την παρούσα χρονική συγκυρία που ανοίγονται δρόμοι με την ίδρυση εθνικού φορέα για το διάστημα. Ο κ. Τατούλης απηύθυνε επίσης κάλεσμα συστράτευσης στους Έλληνες αποφοίτους στην προσπάθεια τόσο της Πελοποννήσου, όσο και της χώρας, ενώ τους προέτρεψε να συνεχίσουν τις σπουδές και την εξέλιξή τους, καθώς ο επιστημονικός τους τομέας συνεχώς εξελίσσεται με ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς ρυθμούς.

«Θέλουμε να αξιοποιήσουμε την «επένδυσή» μας σε εσάς, όσο και την επιστημονική σας σχέση με το Von Karman Institute και για το λόγο αυτό θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με το Ινστιτούτο» δήλωσε ακόμη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Οι φοιτητές, οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει από το 2014 μέχρι σήμερα μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο εν λόγω Ινστιτούτο, χαρακτήρισαν πρωτόγνωρη την εμπειρία που είχαν, καθώς είχαν την δυνατότητα να συνεργαστούν με τα καλύτερα μυαλά της Ευρώπης σε εξαιρετικά εργαστήρια, όπως δήλωσαν, και ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη για την ευκαιρία που τους δόθηκε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο Διευθυντής του Von Karman Institute έχουν υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας από το 2013 και ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσωπεί τη χώρα στο Ινστιτούτο του ΝΑΤΟ.

Παρόντες στη συνομιλία με τους φοιτητές ήταν επίσης η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου και ο καθηγητής κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος».