Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2017 12:51

Σύσσωμη η αντιπολίτευση της Πελοποννήσου βάζει το θέμα της μεταφοράς των μαθητών

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 
Η νέα ρηγμάτωση που φαίνεται ότι έχει δημιουργηθεί στη συνοχή της περιφερειακής αρχής Πελοποννήσου, με αφορμή τη ματαίωση του διαγωνισμού για τη μεταφορά των μαθητών, για την οποία η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια, γίνεται προσπάθεια από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου να διευρυνθεί. Με κοινό τους αίτημα λοιπόν, το οποίο πάντως περιέχει αόριστες αναφορές, οι παρατάξεις του Νίκου Πατσαρίνου, του Παναγιώτη Αλευρά, του Νίκου Γόντικα, του Παναγιώτη Ξεροβάσιλα, του Γιώργου Τζαμουράνη, της Δήμητρας Λυμπεροπούλου και των Σταύρου Χρυσαδάκου-Σαράντου Αλεξανδρή, καθώς και η ανεξάρτητη σύμβουλος Μαριλένα Σούκουλη, καλούν τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Ηλία Στρατηγάκο, να φέρει για συζήτηση στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Σώματος το θέμα της μεταφοράς των μαθητών…

Το αίτημα σύσσωμης της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου (πλην της παράταξης της Χρυσής Αυγής) έχει ως εξής: «Επανειλημμένα όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης έχουμε ζητήσει να συζητηθεί το θέμα της μεταφοράς των μαθητών συνολικά και συντεταγμένα σ’ όλα τα συλλογικά όργανα της Περιφέρειάς μας. Δυστυχώς μέχρι σήμερα και παρά τις απανωτές υποσχέσεις της Διοίκησης της Περιφέρειας κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει.

Αντίθετα σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις αντιθεσμικά και στα όρια της νόμιμης λειτουργίας των συλλογικών οργάνων της Περιφέρειας (Βλ. τελευταία Οικονομική Επιτροπή στις 4/9/2017) αποφάσισε η πλειοψηφία σοβαρά ζητήματα που απασχολούν το συγκεκριμένο έργο να τα χειριστεί μόνη της παρακάμπτοντας γι’ άλλη μια φορά εισηγήσεις υπηρεσιών και αρμοδίων στελεχών της. Ιδιαίτερα με τις διαπιστώσεις που κάνει ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης και η πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Νικολάκου για την εξέλιξη αυτού του έργου προσβάλλεται με γενικούς όρους και αόριστα τόσο η λειτουργία των θεσμικών οργάνων όσο και η προσπάθεια που καταβάλλουν οι υπάλληλοι κάτω από τις οδηγίες της Διοίκησης.

Ζητάμε να ενταχθεί η συζήτηση αυτού του σοβαρού θέματος στην πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού μας Συμβουλίου παρουσία όλων των εμπλεκομένων φορέων επειδή πιστεύουμε ότι μ’ αυτό τον τρόπο θα βγουν τ’ απαραίτητα συμπεράσματα, θ’ ακουστούν οι απόψεις μας και θα δοθούν οι σωστές κατευθύνσεις για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που απασχολούν το συγκεκριμένο έργο σ’ όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειάς μας.

Τρίπολη 8/9/2017

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα»

1.      Πατσαρίνος Νίκος

2.      Βουδούρη Ντίνα

3.      Γαβρήλος Γεώργιος

4.      Γκανάς Παναγιώτης

5.      Καρλαύτη Στέλλα

6.      Μενούνος Περικλής

7.      Πιέρρου Μαρίνα

Για την παράταξη «Δημοκρατική Πελοποννησιακή συνεργασία»

8.      Αλευράς Παναγιώτης

9.      Πουλάς Ανδρέας

10.    Ροτζώκος Γιάννης

Για την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση»

11.    Γόντικας Νίκος

12.    Γούργαρης Βαγγέλης

Για την παράταξη «Πελοποννησιακή Ένωση»

13.    Ξεροβάσιλας Παναγιώτης

Για την παράταξη «Ανταρσία στον Μωριά»

14.    Τζαμουράνης Γεώργιος

Για την παράταξη «Οικολογία – Αλληλεγγύη»

15.    Λυμπεροπούλου Δήμητρα

Για την παράταξη «Αγωνιστική Πρωτοβουλία»

16.    Χρυσαδάκος Σταύρος

17.    Αλεξανδρής Σαράντος

Η ανεξάρτητη Περιφερειακή Σύμβουλος

18.    Σούκουλη Μαριλένα»