Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017 22:24

Η Περιφέρεια χαίρεται για την απόφαση για τα σκουπίδια αλλά και επιπλήττει…

«ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ» 
Την ικανοποίησή της διατυπώνει η περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου για την απόφαση των Δήμων, κατά τη συνεδρίαση του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ), σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων σύμφωνα με το σχεδιασμό της Περιφέρειας. Ταυτόχρονα όμως επιπλήττει τους εκπροσώπους των Δήμων που συνεχίζουν να διατυπώνουν την αντίθεσή τους με το σχεδιασμό αυτό…

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας σημειώνονται τα εξής: «Η απόφαση του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης προκειμένου να υλοποιηθεί το μοναδικό νόμιμο, το πιο φιλικό περιβαλλοντικά και κυρίως το πιο οικονομικό έργο για τον πολίτη έργο αποτελεί μια θετική εξέλιξη.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεπής στη δέσμευσή της προς τους πολίτες σχεδίασε το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης, ολοκλήρωσε το διεθνή διαγωνισμό σε χρόνο ρεκόρ και έχει λάβει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις εδώ και δύο χρόνια.

Είναι ωστόσο λυπηρό μέλη του ΦΟΔΣΑ, τα οποία, παρά τη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης του ΦΟΔΣΑ, συνεχίζουν την παραπληροφόρηση και την πολιτική της συκοφαντίας απέναντι στην περιφερειακή αρχή, κάτι που αντιβαίνει κάθε κανόνα δεοντολογίας και θεσμικής λειτουργίας.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου από την πλευρά της έχει αποδείξει ότι σέβεται απόλυτα τη δημοκρατική λειτουργία και τους διακριτούς ρόλους των θεσμών, όπως επίσης τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων.