Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017 17:02

Λειτουργεί το Δημόσιο ΚΤΕΟ, διαβεβαιώσεις για εξασφάλιση της πιστότητας των επιθεωρήσεων

ΕΛΕΝΗ ΑΛΕΙΦΕΡΗ 
Το Δημόσιο ΚΤΕΟ της Μεσσηνίας, στη Μεσσήνη, λειτουργεί  και πάλι, καθώς η βλάβη αποκαταστάθηκε. Επιπλέον απέκτησε και τη νέα πιστοποίηση. Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, η οποία δεν απέφυγε να επιτεθεί στον πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρη Φαββατά, χωρίς να τον κατονομάσει, μιλώντας για «κάποιον που το παίζει πατερούλης στο Δημόσιο ΚΤΕΟ» και σχολιάζοντας επίσης ότι «κανένας δεν δικαιούται να εκμεταλλεύεται την υπηρεσιακή του θέση ούτε τις φιλότιμες και ευσυνείδητες προσπάθειες των υπαλλήλων για να αποκομίζει δικά του πολιτικά οφέλη ή για να χτίζει οποιαδήποτε προσωπική πολιτική καριέρα». Επιπλέον η Ελένη Αλειφέρη διαβεβαίωσε ότι θα εξασφαλιστεί η πιστότητα των ελέγχων που διενεργεί ιδιαίτερα στα βαρέα οχήματα η Διεύθυνση Μεταφορών και ανήγγειλε ότι με τη μεταφορά της Υπηρεσίας στο Διοικητήριο οι έλεγχοι θα γίνονται στις εγκαταστάσεις του Δημόσιου ΚΤΕΟ, όπως και το ζύγισμα, που μέχρι τώρα γινόταν σε άλλες ζυγαριές…

Η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, απαντώντας στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και σε τοποθετήσεις του προέδρου του, Δημήτρη Φαββατά, ότι η πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας απαξίωσης του Δημόσιου ΚΤΕΟ με απώτερο σκοπό την εκχώρησή του σε ιδιώτες, καθυστερεί τις διαδικασίες για την πιστοποίησή του, τόνισε ότι η πραγματικότητα διαψεύδει τέτοιες τοποθετήσεις. Ειδικότερα ανέφερε ότι ενώ η πιστοποίηση του Δημόσιου ΚΤΕΟ έληγε στο τέλος Σεπτέμβρη, η πρώτη ενέργεια για την εξασφάλιση της νέας πιστοποίησης από τις Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας έγινε στις 19 Ιουνίου ενώ η σχετική δαπάνη εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή στις 30 Ιουνίου, δηλαδή πολύ έγκαιρα, υπογράμμισε η κ. Αλειφέρη. Ανακοίνωσε επίσης ότι το Δημόσιο ΚΤΕΟ της Μεσσηνίας διαθέτει τη νέα πιστοποίηση από τις 8 Σεπτέμβρη, καθώς επίσης ότι έχει ξεκινήσει και πάλι την κανονική λειτουργία του από τις  3 Σεπτέμβρη, καθώς η βλάβη αποκαταστάθηκε. Για την αποκατάσταση της βλάβης η αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε το προσωπικό του ΚΤΕΟ, το οποίο τόνισε ότι εργάστηκε ακόμη και Σαββατοκύριακα ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα.

Μετά απ’ όλα αυτά η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας τόνισε: «Για μια ακόμα φορά θέλω να πω ότι από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των αιρετών όλων μας καμία καθυστέρηση δεν υπήρξε και καμία προσπάθεια να διακοπεί η λειτουργία του ΚΤΕΟ για κανένα λόγο». Επιπλέον σχολίασε ότι «ο ρόλος της αιρετής Περιφέρειας και όλων ημών που υπηρετούμε στην αιρετή Περιφέρεια και αναφέρομαι και σε τοπικό επίπεδο και στην έδρα, είναι πρωτίστως να υπηρετούμε τους πολίτες και το δημόσιο συμφέρον και δεν αναγνωρίζω σε κανέναν τρίτο  πλεονέκτημα έναντι αυτού σε αυτό τον τομέα. Και ιδιαίτερα σε κάποιον που το παίζει πατερούλης στο δημόσιο ΚΤΕΟ και σπεύδει κάθε φορά που επίκειται πιστοποίηση του ΚΤΕΟ να κινδυνολογήσει περί της πιστοποίησης ή μη και ότι δεν έχουμε νοιαστεί εμείς για την πιστοποίηση και νοιάζεται κάποιος άλλος τρίτος».
Στ.Μ.