Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017 18:25

Ο περιφερειάρχης σε γερμανική εταιρία εμπορίας υλικών συναρμολόγησης-στερέωσης

ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ 
Στην Πελοπόννησο κάλεσε την Γερμανική εταιρία Wurth ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, προκειμένου να συνάψει συνεργασίες με πελοποννησιακές επιχειρήσεις. Ο Πέτρος Τατούλης αλλά και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Γιώργος Πατούλης όπως και ο αντιπρόεδρος και δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης αλλά και άλλοι παράγοντες από την Ελλάδα παραβρέθηκαν σε ξενάγηση που έγινε σήμερα στις εγκαταστάσεις της Γερμανικής εταιρίας…

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, «τον κομβικό γεωστρατηγικό ρόλο της Πελοποννήσου και την κρίσιμη θέση της στη Μεσόγειο ανέδειξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια ξενάγησης στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Wurth στο Kunzelsau της Γερμανίας, από το Διευθυντή της εταιρείας και Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της περιοχής Δρ. Χάραλντ Ούνκελμπαχ, τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017.

TATOULHS-KAFANTARHS-WURTH-18-09-17.jpgΟ κ. Τατούλης απηύθυνε επίσημη πρόσκληση στο Διευθυντή της εταιρείας Wurth να επισκεφθεί την Πελοπόννησο, ώστε να εξεταστούν πιθανότητες συνεργασίας με Πελοποννησιακές επιχειρήσεις, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα τόσο τον πρότυπο επιχειρηματικό δρόμο που έχει ακολουθήσει ο όμιλος αυτός, όσο και την κοινωνική εταιρική του ευθύνη, με τις δομές εκπαίδευσης, πολιτισμού και πρόνοιας που έχει δημιουργήσει. Κυρίως όμως ο κ. Τατούλης στάθηκε στη στήριξη της τοπικής ανάπτυξης από την Wurth, τόσο στην έδρα της στη Γερμανία, όσο και σε όλες τις άλλες χώρες που έχει δημιουργήσει θυγατρικές εταιρείες.

Ο Δρ. Ούνκελμπαχ παρουσίασε τόσο την επιχειρηματική ιστορία και ανάπτυξη της Wurth, όσο και τις δομές που έχει ο όμιλος συστήσει και, αφού τόνισε ότι «ανάπτυξη χωρίς κέρδος δεν είναι βιώσιμη», εξέφρασε τη βούληση να επεκτείνει το πρόγραμμα της εταιρείας για χρηματοδότηση της αποκατάστασης μνημείων πολιτισμού και στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επανάφερε την πρότασή του από τη θητεία του ως Υπουργός Πολιτισμού, να «υιοθετήσει» η Wurth ένα μνημείο παγκόσμιας τεχνολογικής, επιστημονικής  και ανθρωπολογικής αξίας, το Μηχανισμό των Αντικυθήρων».