Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012 17:31

Αναβλήθηκε το Περιφερειακό για τους λιγνίτες ενώ οι Πύλιοι ταξίδευαν για την Τρίπολη…

Αναβλήθηκε το Περιφερειακό για τους λιγνίτες ενώ οι Πύλιοι ταξίδευαν για την Τρίπολη…

ΛΟΓΩ ΚΑΥΣΩΝΑ…
Πριν προλάβει καλά καλά να ξεκινήσει, το κομβόι που πήρε το μεσημέρι το δρόμο από την Πυλία προς την Τρίπολη, προκειμένου να παρακολουθήσει τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τα λιγνιτωρυχεία στο Χωματερό και τη Φαλάνθη, επέστρεψε στην αφετηρία του… Αιτία ήταν η αναβολή της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου λόγω καύσωνα…

Ωστόσο οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής δηλώνουν αποφασισμένοι να πάνε ακόμη περισσότεροι στην Τρίπολη, όταν θα γίνει τελικά η συνεδρίαση, που προγραμματίζεται για τις επόμενες ημέρες.
Οι κάτοικοι που είχαν επιβιβαστεί στα λεωφορεία αλλά και τα ι.χ. αυτοκίνητα προκειμένου να μεταβούν στην έδρα της Περιφέρειας, οργίστηκαν όταν ενημερώθηκαν ότι η συνεδρίαση αναβλήθηκε και θα έπρεπε να επιστρέψουν. Με το δίκιο τους έλεγαν ότι η αναβολή έπρεπε να αποφασιστεί από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας, καθώς ήταν από τότε γνωστό ότι σήμερα οι θερμοκρασίες θα άγγιζαν την οροφή των θερμόμετρων. Κάποιοι καχύποπτοι μάλιστα εκτίμησαν ότι υπήρχε σκοπιμότητα στην αναβολή της τελευταίας στιγμής.
Ωστόσο τόνισαν ότι δεν πρόκειται να κουραστούν και όταν θα γίνει η συνεδρίαση για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εξόρυξης λιγνίτη στο Χωματερό και τη Φαλάνθη θα παραστούν δυναμικά και αποφασιστικά στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Στ.Μ.