Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017 15:21

Και με Στουρνάρα ο Τατούλης για την ίδρυση αυτοδιοικητικής τράπεζας με γερμανικό μοντέλο

Και με Στουρνάρα ο Τατούλης για την ίδρυση αυτοδιοικητικής τράπεζας με γερμανικό μοντέλο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 
Μετά από τον πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, συναντήθηκε σήμερα και με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, για την προώθηση του σχεδιασμού ίδρυσης αυτοδιοικητικής τράπεζας, που θα βασίζεται στο αντίστοιχο μοντέλο των γερμανικών αυτοδιοικητικών τραπεζών Sparkassen. Στη συνάντηση τον περιφερειάρχη συνόδευσε ο σύμβουλός του, Παναγιώτης Θεοφανόπουλος, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ…

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, «με συνέπεια στην πολιτική για τη δημιουργία περιφερειακής τράπεζας στην Πελοπόννησο, σύμφωνα με το Γερμανικό μοντέλο των Sparkassen, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη με το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Ιωάννη Στουρνάρα και το σύμβουλο του Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Θεοφανόπουλο, την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017 στην έδρα της Τράπεζας της Ελλάδος στην Αθήνα, όπου ανταλλάχθηκαν απόψεις με κύριο γνώμονα την επίτευξη του στόχου αυτού.

Η συνάντηση αυτή έχει εξαιρετική σημασία ενόψει της επικείμενης συνάντησης, τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου με υψηλόβαθμα στελέχη του Ιδρύματος των Sparkassen, κατά την οποία θα προετοιμαστεί η επίσημη ανακοίνωση στην 7η Ελληνογερμανική Συνέλευση, της κοινής αυτής Ελληνογερμανικής πρωτοβουλίας για την ίδρυση της περιφερειακής τράπεζας στην Πελοπόννησο».