Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2017 23:03

Τα δώρα της Siemens και οι δηλώσεις Νικολάκου "έσπασαν" την παράταξη του Τατούλη

Τα δώρα της Siemens και οι δηλώσεις Νικολάκου "έσπασαν" την παράταξη του Τατούλη

ΕΝΑΝΤΙΩΘΗΚΑΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΠΟ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ 
Ένα ακόμη βήμα για το χωρισμό της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ από την παράταξη του Πέτρου Τατούλη έγινε τη Δευτέρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, μετά την τοποθέτηση της αντιπεριφερειάρχη Ντίνας Νικολάκου, η οποία υιοθέτησε την κατάθεση στο Εφετείο κακουργημάτων της πρώην γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Αικατερίνης Τσακάλου, για τα δώρα της Siemensστον Κυριάκο Μητσοτάκη και για τις μίζες της εταιρίας σε κόμματα. Η τοποθέτηση της Ντίνας Νικολάκου για τα δώρα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον «υποψήφιο υποτίθεται αυριανό πρωθυπουργό» όπως είπε η αντιπεριφερειάρχης και για τις μίζες σε κόμματα, προκάλεσε την αντίδραση αντιπεριφερειαρχών και περιφερειακών συμβούλων της παράταξης του Πέτρου Τατούλη που ανήκουν και στη Νέα Δημοκρατία και στο ΠΑΣΟΚ. Κυρίως αντέδρασαν η αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Παιδείαςκαι Πολιτισμού Ελένη Παναγιωτοπούλου, της Νέας Δημοκρατίας και ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσσος Χειβιδόπουλος,  του ΠΑΣΟΚ…

Ειδικότερα οι αντιπεριφερειάρχης εναντιώθηκαν στις αναφορές που έκανε η Ντίνα Νικολάκου, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να υιοθετούνται τέτοιες κατηγορίες πριν αποφανθεί η δικαιοσύνη.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν η αντίδραση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, ο οποίος αποχώρησε από τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο χωρίς να πάρει καμία θέση επί των όσων αναφέρθηκαν.

Το επεισόδιο σημειώθηκε κατά και μετά το κλείσιμο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, όταν η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου σημείωσε μεταξύ άλλων: «Είμαστε πιστεύτε χώρα που αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα την κρίση; Έτσι νοιώθετε όλοι σας; Νοιώθετε περήφανοι που καθένας ανήκει σε ένα πολιτικό κόμμα; Για δείτε λίγο σήμερα τι γίνεται στη χώρα. Για δείτε τι δήλωσε σήμερα η γραμματέας του Χριστοφοράκου, όπου δύο από τα πιο σημαντικά κόμματα της Ελλάδας, το λέει ευθέως, ότι είναι μιζαδόροι. Και το σημερινό υποψήφιο υποτίθεται αυριανό πρωθυπουργό και το σύνολο του κόμματος του ΠΑΣΟΚ και όλο σχεδόν τον πολιτικό κόσμο του παρελθόντος της χώρας τους λέει μιζαδόρους. Νιώθετε υπερήφανοι γι’ αυτό;».
Στ.Μ.