Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018 15:43

Παρακολούθηση στο Διοικητήριο: Η Αλειφέρη απαντά στον Τατούλη ευχαριστώντας τον Μαντά

«ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΜΕΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΛΕΥΚΑΝΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ»
Με έμμεσο τρόπο η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, απαντάει στον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, που την παρουσίασε ως «κατηγορούμενη» επειδή δεν τον ενημέρωσε για τις υποψίες της σχετικά με την ενδεχόμενη παρακολούθησή της και για τις ενέργειες στις οποίες προέβη προκειμένου να ερευνηθεί η υπόθεση. Σε γραπτή της δήλωση, με την οποία ευχαριστεί τον Περικλή Μαντά για τη στάση του, η Ελένη Αλειφέρη σημειώνει ότι η υπόθεση αυτή εξελίχθηκε σύμφωνα με «τις οδηγίες που υπήρξαν από τις αρμόδιες αρχές». Επιπλέον η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας διατυπώνει το σχόλιο πως «φαντάζομαι» ότι όλοι προσμένουν την άμεση πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης…

Ειδικότερα, η γραπτή δήλωση της Ελένης Αλειφέρη για τον Περικλή Μαντά έχει ως εξής: «Την ώρα που πρωτόγνωρα γεγονότα συγκλονίζουν τη Μεσσηνία και την Περιφέρειά μας, αισθάνομαι την ανάγκη και την υποχρέωση να ευχαριστήσω δημόσια τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Περικλή Μαντά για την «καθαρή» του στάση. Ο ίδιος τιμώντας την εμπιστοσύνη μου, συνεπής στα όσα η εξέλιξη της έρευνας επέβαλλε αλλά και τις οδηγίες που υπήρξαν από τις αρμόδιες αρχές, δεν υπολόγισε προσωπικές θέσεις και αξιώματα και έβαλε πάνω από όλα την «αλήθεια» και την «ηθική». Βέβαια η στάση του αυτή ήταν αναμενόμενη τόσο σε μένα όσο και στους πολίτες, καθώς είναι εκείνη που τον χαρακτηρίζει σε όλη του την πορεία. Τον ευχαριστώ για την απόλυτα ειλικρινή και παραγωγική συνεργασία μας τα τρία τελευταία χρόνια.

Προσμένω και εγώ, όπως φαντάζομαι και όλοι, την άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και τις αρχές».