Τρίτη, 10 Απριλίου 2018 15:31

Υπήρχε κοριός αλλά ήταν πολύ παλιός και εκτός λειτουργίας, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης

Υπήρχε κοριός αλλά ήταν πολύ παλιός και εκτός λειτουργίας, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΑΛΕΙΦΕΡΗ, ΜΑΝΤΑ, ΣΥΡΙΖΑ

Αν και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ανακοίνωσε το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου στο Διοικητήριο της Καλαμάτας, ότι βρέθηκε πράγματι κοριός στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη, Ελένης Αλειφέρη, χαρακτήρισε την όλη υπόθεση ως “στημένο παιχνίδι”, ως “πολιτικό εκβιασμό”, ως “πολιτική εκτροπή”. Ο κ. Τατούλης ανέφερε, χωρίς να πει την πηγή του, ότι “ο λεγόμενος μηχανισμός ήταν παλιός, οξειδωμένος, χωρίς καμία δυνατότητα λειτουργίας”. Την υπόθεση έστησαν, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, κάποιοι “που νομίζουν ότι μπορούν να διαφεντεύουν τον τόπο” και την αξιοποίησαν για να μειώσουν τη μεγάλη δυναμική του και της παράταξής του, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, ορισμένα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης. Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον τοπικού Μέσου Ενημέρωσης που μίλησε για “Τατούλης Gate”, κάλεσε την αντιπεριφερειάρχη Ελένη Αλειφέρη να παραιτηθεί “εάν διατηρεί κάποιο ίχνος εντιμότητας”, ενώ μίλησε για “θεσμική εκτροπή” και του παραιτηθέντα αντιπεριφερειάρχη Περικλή Μαντά, για τον οποίο είπε ότι επιχείρησε να υπονομεύσει το θεσμό της Περιφέρειας προκειμένου να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία. Επιπλέον συνέχισε να προτείνει επαφή στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται για δύο διαφορετικούς κόσμους που οφείλουν όμως να συνεργαστούν…

Ο Πέτρος Τατούλης, πλαισιωμένος από τη θεματική αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου, τους περιφερειακούς συμβούλους Αντωνία Μπούζα και Απόστολο Γκούνη, τον δικηγόρο Ανδρέα Βαγκόπουλο και τον συνήγορο του πολίτη και της επιχείρησης Γιώργο Μπουλούκο, ανακοίνωσε ότι ο κοριός ήταν πολύ παλιός, ίσως από την εποχή που νομάρχης ήταν ο Δημήτρης Δράκος ή και παλιότερα. Κλήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τα αποτελέσματα της εισαγγελικής και αστυνομικής έρευνας, απάντησε όμως ότι δεν έχει κάνει ο ίδιος τη μηνυτήρια αναφορά και είτε δεν έχει είτε δεν μπορεί να κάνει ενημέρωση.

Ο περιφερειάρχης επανέλαβε ότι το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο της Τρίπολης, που έγινε στα τέλη Φλεβάρη, είχε μεγάλη επιτυχία, αναβάθμισε την Περιφέρεια Πελοποννήσου, κάτι που υποστήριξε ότι δεν άρεσε σε αυτούς που πιστεύουν ότι μπορούν να διαφεντεύουν τον τόπο. Έτσι, συνέχισε, οι συγκεκριμένοι προχώρησαν στο “κατασκεύασμα” της παρακολούθησης στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, θέλοντας να χτυπήσουν προσωπικά τον Πέτρο Τατούλη και την παράταξή του “Πελοπόννησος Πρώτα”. Ο περιφερειάρχης υποστήριξε ότι και αυτή η προσπάθεια απέτυχε, μιλώντας για “κάποια Μέσα Ενημέρωσης που θέλησαν να δημιουργήσουν το δικό τους αφήγημα, ένα αφήγημα προσωπικό και ιδιοτελές, όμως όλοι αυτοί οι κατασκευαστές έχουν ηττηθεί στο παρελθόν όχι από την περιφερειακή αρχή αλλά από τους ίδιους τους πολίτες”.

Αναφερόμενος στην αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, ο Πέτρος Τατούλης επέμεινε ότι είναι υποχρεωμένη παραιτηθεί, ενώ είπε ότι η ίδια είχε δεσμευτεί προσωπικά απέναντί του, όταν την επέλεξε ως υποψήφια αντιπεριφερειάρχη -τόνισε ότι δεν του την επέβαλε κανένας- ότι δεν θα δημιουργούσε πρόβλημα ούτε στον ίδιο ούτε στην παράταξη.

Άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφύγει και ο ίδιος σε ένδικα μέσα, για το γεγονός ότι η αντιπεριφερειάρχης δεν τον ενημέρωσε για την υπόθεση, παρότι, σύμφωνα με τη νομοθεσία όπως τόνισε, εκείνος είναι ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας και της περιφερειακής αρχής.


Ανδρέας Βαγκόπουλος, Απόστολος Γκούνης, Ντίνα Νικολάκου, Πέτρος Τατούλης, Αντωνία Μπούζα, Γιώργος Μπουλούκος

Για τον Περικλή Μαντά ο Πέτρος Τατούλης ανέφερε ότι ο ίδιος του είπε, μετά τη διαφοροποίησή του ως προς την επιτυχία του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου, ότι επέλεξε να διαφοροποιηθεί γιατί θέλει να είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία. Είπε επίσης ότι ο Περικλής Μαντάς ήθελε “να φανεί καλός υπηρέτης απέναντι σε φιλικό του Μέσο Ενημέρωσης”, κάτι που χαρακτήρισε ως “θεσμική εκτροπή”, ενώ ακόμη σχολίασε ότι η στάση του πρώην αντιπεριφερειάρχη τον εξέπληξε και πως δεν την περίμενε, αναφέροντας επιπλέον ότι η ποιότητα του πολιτικού προσωπικού συνεχίζει να υποβαθμίζεται εδώ και χρόνια.

Σε ό,τι αφορά τη σχέση του με την κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ, ο Πέτρος Τατούλης τόνισε ότι το αφήγημά του, το οποίο υποστήριξε ότι τείνει να γίνει εθνικό αφήγημα, είναι πως οι διαφορετικοί κόσμοι, όπως ο δικός του πολιτικός κόσμος με τον πολιτικό κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, οφείλουν να συνεργάζονται χωρίς αυτό να σημαίνει ότι χρειάζεται να εγκαταλείπουν τις αρχές τους. Αντίθετα, συνέχισε, το αφήγημα των υπολοίπων, το οποίο χαρακτήρισε ως “παραμύθι”, στοχεύει στο “να διατηρηθεί το παρελθόν ως ζώσα πραγματικότητα”, κάτι που ανέφερε ότι δεν μπορεί πλέον να συνεχιστεί.

Κληθείς ο περιφερειάρχης να κατονομάσει ποια συγκεκριμένα Μέσα Ενημέρωσης προέβησαν στις πράξεις που τους καταλογίζει, καθώς και αν πίσω από όλα αυτά βρίσκεται ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, απάντησε ότι τοποθετείται πολιτικά και ότι “δεν μπαίνω στη λογική του πολιτικού κουτσομπολιού”.

Τέλος ο περιφερειάρχης τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση απέναντι στην πολιτική της παράταξής του, Νέα Πελοπόννησος, η οποία επέμεινε ότι αναφέρεται αποκλειστικά στο συμφέρον των πολιτών.
Στ.Μ.