Τετάρτη, 16 Μαϊος 2018 18:45

Η Περιφέρεια είναι κάτοχος οικοπέδου στην ΑΟΖ με κοίτασμα υδρογονανθράκων

Ο ΝΙΚΟΣ ΛΥΓΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ 
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ο κάτοχος του οικοπέδου της ΑΟΖ “Δυτικά της Κρήτης” σε ποσοστό 95%, ανακοίνωσε σήμερα η Περιφέρεια, ύστερα από συνάντηση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη με τον στρατηγικό σύμβουλο Νίκο Λυγερό. Από την Περιφέρεια ανακοινώθηκε ότι η κατοχή του οικοπέδου θα φέρει στην Πελοπόννησο χρήματα και χρηματοδοτήσεις έργων και δράσεων…

Ειδικότερα, στη σχετική σημερινή ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με τίτλο “Μετατρέπουμε την Πελοπόννησο σε κομβικό πυλώνα του Ευρωμεσογειακού ενεργειακού χάρτη” σημειώνονται τα εξής: “Ακόμα πιο θετικές για την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι οι εξελίξεις σε ότι αφορά την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων στο οικόπεδο ΑΟΖ με τίτλο «Δυτικά της Κρήτης», το οποίο κατά 95% ανήκει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως προέκυψε μετά τη συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη με το Στρατηγικό Σύμβουλο κ. Νίκο Λυγερό, στην έδρα της Περιφέρειας την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018.

Ειδικότερα προβλέπεται, πέραν του 5% των εσόδων που θα αποδίδονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ένα επιπλέον 20% το οποίο θα χρηματοδοτεί δράσεις και έργα ανταποδοτικού χαρακτήρα.

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποκτά ολοένα και πιο σημαίνοντα γεωστρατηγικό ρόλο» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, σημειώνοντας ότι «με την αξιοποίηση ενός από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο, σε συνδυασμό με τις στρατηγικές μας πολιτικές επιλογές για την ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών και καινοτόμων πολιτικών σε ότι αφορά τον τομέα της ενέργειας καθιστούμε την Πελοπόννησο σε κομβικό πυλώνα του Ευρωμεσογειακού ενεργειακού χάρτη».

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών της Πελοποννήσου για τη σημασία αξιοποίησης του κοιτάσματος αυτού και της επίδρασής του στην οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον, θα διοργανωθεί με ευθύνη της Περιφέρειας και σε συνεργασία με τον κ. Λυγερό και αρμόδιους θεσμικούς φορείς ενημερωτική ημερίδα εντός του προσεχούς καλοκαιριού”.